Dokumentikos prodiuseris Ignas Grinevičius atskleidžia, kad filmuose papasakos ne tik naujųjų influencerių istorijas, bet ir apie šios profesijos Lietuvoje pradininkus.

Pirmoje serijoje pasirodys jau visiems žinomos socialinių tinklų žvaigždės: Benas Lastauskas, Markas Žukauskas, Kenas Katis (Laurynas Dubrovskis), Goda Kujavskytė, mokytoja Veronika, Monika Ra, Šokoladas Sielai (Rūta Banionytė), Paul de Miko, Dovydas „Rimkenzo“ Rimkus. Kažkuris iš jų sakys, kad uždirba daugiau už prezidentą. Kaip manote, kuris?

„Siekdami aprėpti įvairius „influencerio“ sąvokos ir realijų vystymosi laikmečius, būsime pabendravę su apie trisdešimt nuomonės formuotojų“, – sako pašnekovas.

Anot jo, žinome pavienius influencerius, o tai iš tiesų yra didžiulis reiškinys. Rinka, užimanti itin ženklią viešosios erdvės dalį, sąveikaujanti ir netgi konkuruojanti su žiniasklaida.

„Norime giliau pažvelgti į tai, kaip asmeninis dėmesio troškimas arba savo prekės ženklo formavimas, arba tiesiog nuomonės reiškimas kiekvienam prieinamose platformose tapo masiniu mūsų kasdienybę ir informacijos vartojimo tendencijas keičiančiu reiškiniu“, – pabrėžia I. Grinevičius.

Dokumentikos ciklo eigoje siekiama aprėpti kiek įmanoma skirtingesnę ir platesnę pokalbių auditoriją. Juk vieni vieni socialiniuose tinkluose pristato tik savo esamą profesiją, o kiti – ten „dirba“.

Pasak prodiuserio, viešumo siekiančius žmones įkalbinti dokumentikai nebuvo itin sudėtingas uždavinys.

„Tiesa, kartais esama asmeninio prekės ženklo valdymo, strategijos niuansų, dėl kurių influenceris nori arba nenori būti viename ar kitame kontekste, fone“, – patikino jis.

Anot I. Grinevičiaus, turbūt ir Donaldas Trumpas, prieš tapdamas JAV prezidentu, buvo influenceris. Nes, jo manymu, influenceris yra žmogus, kuris naudojasi jam prieinamais įrankiais viešojoje erdvėje tam, kad vizualiniu, tekstiniu ar kitokiu formatu skleistų žinią apie save ar pasaulį.

Dokumentinis ciklas „Įtaka“ per Delfi Plius bus pradėtas transliuoti nuo gruodžio 15 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją