Dainą „Oki doki“ Bartui padėjo įrašyti atlikėjas ir prodiuseris Arvydas Martinėnas-Vudis. Dainos autoriai – Nojus Bartaška, Arvydas Martinėnas ir Rūta Lukoševičiūtė.

Burtai lėmė, kad lietuviai pradės „Vaikų Eurovizijos 2010“ konkursą ir pasirodys pirmi.

Iš viso konkurse šiemet varžysis 14-os šalių atstovai. „Vaikų Eurovizijoje 2010“ dalyvauja (abėcėlės tvarka): Armėnija, Baltarusija, Belgija, Makedonija, Gruzija, Latvija, Lietuva, Malta, Moldova, Nyderlandai, Rusija, Serbija, Švedija ir Ukraina.

Beje, šių metų „Vaikų Eurovizijoje“ N. Bartaškai-Bartui atiteko „Eurovizijos Misterio“ titulas.

Kaip savo dienoraštyje rašė Bartas, visiems konkurso dalyviams atliekant UNICEF dainą jam patikėta įnešti UNICEF vėliavą.

Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos delegacijos „Vaikų Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas Lietuvos radijui sakė, kad delegacija šiuo metu yra patenkinta pasirodymo technine dalimi.

„Teko nemažai pasiginčyti su apšvietėju, nes, tiesą pasakiu, truputėlį nustebino toks kiek arogantiškas požiūris: „Mes žinom, ką darom, atstokit.“ Pasistengus visos besiginčijančios šalys buvo susodintos ir priėmėm saliamonišką sprendimą. [...]

Penktadienį po generalinės repeticijos mes pamatėme, kad į kai kuriuos mūsų norus yra atsižvelgta, žinoma, kai kuriuos pageidavimus jau galbūt buvo per vėlu įgyvendinti. Bet iš tikrųjų mes nusiraminome ir likome patenkinti rezultatu“, – Lietuvos radijui sakė A. Giržadas.

Kalbėdamas apie Barto pasirodymo stiprybę A. Giržadas pabrėžė, kad jo „daina yra stipri ir kad ji tikrai neliks pamiršta“.

Pats Bartas sako: „Iš kai kurių dalyvių konkurencija yra, bet šiaip visi labai draugiški ir geranoriškai vienas į kitą žiūri. Šiandien padarysime, be abejo, tai, ką galime geriausia. Tikiuosi, kad Europa mus pamatys.“

Lapkričio 20-ąją vyksiantis tarptautinis dainų konkursas „Vaikų Eurovizija 2010“ – jau aštuntasis. Lietuvos televizija 21.15 val. konkursą transliuos tiesiogiai.

Kaip ir suaugusiųjų „Eurovizijoje“, komisijos ir žiūrovų balsai bus sumuojami santykiu 50 ir 50.

Lrt.lt primena, kad Lietuva po metų pertraukos konkurse dalyvauja trečią kartą. 2008-aisiais Lina Joy užėmė 13 vietą, 2009-aisiais Eglė Jurgaitytė iškovojo trečiąją vietą, o pernai Lietuva konkurse buvo nusprendusi nedalyvauti.

Muzikologas Darius Užkuraitis Lietuvos radijui sakė, kad „Vaikų Eurovozija“ yra labai panaši į suaugusiųjų, tačiau joje stengiamasi padaryti viską, kad vaikams tai būtų labiau šventė nei konkursas, prieš kurį reiktų jaudintis.

Eglės Jurgaitytės, kuri prieš dvejus metus „Vaikų Eurovizijoje“ užėmė trečiąją vietą, tėtis sako, kad „Vaikų Eurovizijoje“ dažniausiai laimi charizmatiški ir vaikiški vaikai.

„Ne paslaptis – čia laimi vaikiškumas. Jis yra pats didžiausias koziris prieš visus. Jeigu nuvažiuoji vaidindamas kokias nors aštuoniolikmetes, tai viskas, numerį gali laidot, nors jis ir geras“, – įsitikinęs E. Jurgaitytės tėtis.

Pasak D. Užkuraičio, net drabužiai „Vaikų Eurvizijoje“ negali būti panašūs į suaugusiųjų. „Vaikų Eurovizijoje“ vaikų drabūžis negali imituoti suaugusiojo drabužio. Gali liepti persirengti vien dėl to, kad atrodai kaip suaugęs“, – tikino muzikologas.

Pirmasis vaikų dainų konkursas buvo surengtas 2003 metų lapkritį Danijos sostinėje Kopenhagoje.