„Mano mamos šeimos vos neištrėmė, tik senelio apsukrumo dėka įvyko stebuklas. Jis sugebėjo tinkamu laiku pasislėpti, ir, ačiū Dievui, jų neišvežė. Mano senelis šią dainą dainuodavo kaskart, kai nuvažiuodavom į kaimą – ši daina jam reiškė gyvenimą“, - pasakodama šią jautrią šeimos istoriją, V. Genytė negalėjo sutramdyti ašarų. Ji šįvakar su partneriu atliko dainą, kurioje minimas traukinys, vežęs lietuvius į tremtį.

Tiesa, jos partneris J. Kalėda kiek nerimavo dėl to, kaip į tokį dainos pasirinkimą pažiūrės komisija. „Jeigu jie to nesupras, pasiūlysiu visiems sugrįžti į trečią klasę“, - daug negalvojusi atsakė V. Genytė.
Vis dėlto J. Kalėdos baimės pasitvirtino – komisija į dainos pasirinkimą ir atlikimą sureagavo skeptiškai.

„Man buvo skaudu į tai žiūrėti. Kažkaip net nesinori kritikuoti, nes taip gali įžeisti ir visos tautos atmintį“, - sutriko net žodžio kišenėje neieškantis Giedrius Drukteinis. Nors kiti du komisijos nariai – Stano ir Eugenijus Skerstonas – pripažino patys esantys iš tremtinių šeimų, jie taip pat nerado daug pagyrų V. Genytei ir J. Kalėdai.

Laidos metu netruks ir daugiau įdomių akimirkų. Neapsikentęs komisijos kritikos, studiją paliks Radžis. „Nusibodo... jei taip, tada aš tiesą pasakysiu ir toliau taip bus ir ne kitaip! Ne ant to užšoko – aš nebūsiu reitingų šiukšlių mašina“, – po laidos filmavimo feisbuke pyktį liejo Radžis.

Šįvakar laidoje pasirodys Radžis Aleksandrovičius su Donata Gutauskiene-Laisva, Neringa Šiaudikytė su reperiu Ironvytu, Simona Nainė su Žygiu Stakėnu, Tadas Rimgaila su Samanta Tina, Beata Nicholson su „Dviem Donatais“, Donata Rinkevičienė su Egidijumi Sipavičiumi ir Jonas Kalėda su Vaida Genyte.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1059)