TV3 projekte „Tėtis namuose“ nusprendęs dalyvauti Mykolas ne tik liks vienas su gyvūnais ir buities darbais, bet ir turės pirmą kartą gyvenime vienas ginti savo ir gyvūnų teises prieš valdininkus.

Anot jo, dabar širdis tiesiog plyšta – penkiolika metų kurtas žvėrelių teatras uždaromas. Jau šį pirmadienį, 20.00 val., „Tėtis namuose“ laida atskleis, kaip jaučiasi Mykolas, likęs be teatro, be investuotų pinigų ir be žmonos Agnės, kuri visose derybose – nenuginčijama lyderė.

Devynias teismo bylas vienas kitam iškėlusiems cirko artistams – 35 metų Agnei ir 63-ejų Mykolui Zobovams savaitė išsiskyrimo taps tikru išbandymu. Agnė atostogaus, mėgausis grožį ir sveikatą puoselėjančiomis procedūromis, o Mykolas darys tai, ko iki šiol nėra bandęs. Namų buities darbai, maisto ruoša, gyvūnų priežiūra, teatro perkraustymo rūpesčiai ir rūpinimasis vaikais vers šeimos galvą nemenkai paprakaituoti. Agnė nerimaus: ar toks eksperimentas nebus pražūtingas gyvūnams?

Stebint Zobovų kasdienybę televizijos žiūrovams beliks aikčioti. Daugybė skirtingų gyvūnų, kurie iki šiol buvo pagrindinis Agnės rūpestis, savaitę priklausys nuo Mykolo. „Jis visą gyvenimą daugiausiai rūpinasi techniniais dalykais. Automobiliai, remontai – tai Mykolo atsakomybė. Aš galiu vadintis visų mūsų gyvūnų mama. Žinau kiekvieno vardus, ką jie valgo, kiek valgo, kada ir kuris turi būti lauke. Kokia temperatūra turi būti pitono terariume. O šunų ir kačių gardų valymas Mykolui bus didžiulis iššūkis. Pagaliau jis pamatys, ką aš darau kasdien“, – šypsosi Agnė.

„Ąžuolyno meškučių cirko“ įkūrėjas Mykolas į tokias žmonos kalbas numoja ranka. Jis neabejoja, kad turėdamas didžiulę patirtį cirke su visais namų ruošos darbais, maisto gaminimu ir švaros darbais susitvarkys dar geriau nei žmona: „Aš visko gyvenime esu matęs, man problemų nesukels niekas.“

Tokie tėčio pareiškimai kelia juoką Zobovų atžaloms – dvylikametei Marijai ir šešiolikmečiam Lukui. Jie įsitikinę, kad likę savaitę be mamos nepražus. Lukas jau kelis metus dirba fakyru šeimos cirke, garsina įvairius šalies renginius ir džiaugiasi visiška finansine nepriklausomybe. Marija taip pat sugeba užsidirbti pinigų savo poreikiams ir yra viena didžiausių mamos pagalbininkių prižiūrint gyvūnus. Tiesa, dėl tėčio jiems neramu. „Namuose beveik viską daro mama, organizacinius reikalus tvarko mama, gyvūnai žino, kad jais pasirūpins tik mama, o mes irgi bendraujame daugiau su mama. Ji mūsų namuose supratingesnė visais klausimais“, – bene choru pripažįsta Zobovų vaikai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)