Apie sraiges ir žmones
Despre oameni si melci / Of Snails and Men

2013-03-27 21:30 — Vilnius - k/c „Forum Cinemas Vingis”, didžioji salė
Dalyvauja režisierius Tudor Giurgiu

Populiariausias ir lankomiausias filmas Rumunijoje, kur jį pamatė jau 64 tūkst. žiūrovų. Rumunijos nacionalinių kino apdovanojimų ceremonijoje režisieriaus Tudoro Giurgiu dramedija buvo apdovanota publikos simpatijų prizu. 1992-ieji. Sklando gandai, kad valstybinė automobilių gamykla neišvengs privatizavimo. Tačiau paprasti darbininkai nė nenutuokia, kad valdininkai užsidirbs iš pelningo sandorio su Prancūzijos verslininkais, o daugiau nei tūkstantis vyrų liks gatvėje be jokių socialinių garantijų. Darbininkų profsąjungos lyderis Georgas nesiruošia lengvai susitaikyti su gresiančia bedarbyste. Jis sugalvoja beprotišką planą: visi bendradarbiai susivienys, nuvyks į sostinę ir parduos savo spermą naujai atidarytam Bukarešto spermos bankui.

Įsivaizduok
Imagine

2013-03-27 17:00 — Vilnius - k/c „Forum Cinemas Vingis”, 6 salė

Ianas yra neregys. Jis pasitiki savimi, tvirtai jaučiasi ir, svarbiausia, vaikšto be lazdelės. Nors jo darbo metodai vertinami skeptiškai, jis patenka net į institutą, kai paaiškina ir pademonstruoja, kaip pats juda. Vyras visada dėmesingas ne tik jį supantiems garsams ir kvapams, bet ir įsivaizduoja, kad juda specifiniu vietovaizdžiu. Taip jis geba apeiti kietus objektus ir aptikti daiktus. Suintriguotas, tačiau ne visai įtikintas instituto konsultantas suteikia Ianui kabinetą. Čia jis sutinka Evą, kurios lazdelė ką tik sulūžo ir ji nori išmokti vaikščioti savarankiškai. Ianas ir Eva pasileidžia į gatvės chaosą ir triukšmą.

Snieguolė
Blancanieves / Snow White

2013-03-27 17:00 — Vilnius - k/c „Forum Cinemas Vingis”, didžioji salė

Jei vis dėlto nematėte "Oskarais" paauksuoto "Artisto", tai suteikite sau malonumo pasidžiaugti nostalgišku ir pasakišku nebylaus kino stebuklu. Snieguolė ir septyni nykštukai (dvarfai), korida su bulių kautynėmis, užnuodytas obuolys, ugningi flamenko ritmai, miegančioji gražuolė, čapliniški sąmojai pagal ispanišką temperamentą, piktoji pamotė su sadomazochistiniais pomėgiais, paralyžuotas toreodoras, santuoka iš išskaičiavimo. Fantastiškas, žaismingas, originalus, stilingas, linksmas, nespalvotas filmas laimėjo du prizus San Sebastjane ir 10 "Goya" premijų.

Krivina
Krivina

2013-03-27 19:45 — Vilnius - k/c „Forum Cinemas Vingis”, 7 salė
Dalyvauja režisierius ir scenarijaus autorius Igor Drljaca

Po Balkanų karo pabėgęs iš gimtosios šalies ir įsikūręs Toronte (Kanadoje) jaunas vyras kelioms dienoms grįžta iš emigracijos į Bosnijos ir Hercegovinos kaimą Kriviną (netoli sostinės Sarajevo), kad susirastų dingusį be žinios ir ieškomą už karo nusikaltimų draugą. Meditacinis, siurealus, prasmingas filmas, kurį sukūrė Toronte gyvenantis bosnių režisierius.

Nenustok šypsotis
Gaigimet / Keep Smiling

2013-03-27 21:15 — Vilnius - k/c „Forum Cinemas Vingis”, 6 salė
Dalyvauja aktorė Olga Bubluani

Tai tragikomiška istorija apie nuožmią dešimties moterų konkurenciją daugiavaikių mamų grožio konkurse. Jos privalės varžytis „geriausios virėjos“, „super mamos“ ir dar trijose kategorijose dėl solidaus prizo - buto ir 25 tūkst. JAV dolerių premijos. Kiekviena dalyvė pradeda kovą, turėdama daug vilčių ir didelių lūkesčių, bet jų gražios svajonės greit dūžta į šipulius. Naivios moterys patenka į nesąžiningų konkurso organizatorių ir pigios žiniasklaidos pinkles. Naujienos apie jų asmeninius vargus gėdingai panaudojamos žiūrovų linksminimui. Grožio konkursas virsta farsu, o savigarbą ir orumą siekiančioms išsaugoti moterims tenka vienoms spręsti iškilusius šeimyninius konfliktus bei kovoti su aplinkinių dėmesiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją