Taip pat mokytoja nepažino savo vaikystės draugės: „Nė už ką gyvenime nebūčiau pasakius, jog čia dainuoja Aurytė, – už galvos susiėmusi sakė R. Ščiogolevaitė. - „Mes abi šiaulietės. Tai buvo ta mergina, kuriai visą vaikystę klaikiai pavydėjau tokiu baltu, bet labai dideliu pavydu.“

Vakarą pradėjo antrą kartą projekte dalyvaujanti Vaiva. „Aleksai, čia vyrukas ar mergaitė?“, - vos tik ji uždainavo paklausė Deivis Norvilas. Rūta net neabejojo – moteris. „Jeigu bičas, tada reiktų imti“, - savo žmonai sakė mokytojas. Tačiau visgi Vaivai neatsisuko nei vienas mokytojas.

Antrasis pasirodė keistuolis iš Mažeikių Gražvydas. Jam atsisuko net trys kėdės – Donato, Rūtos bei Deivio ir Renatos. „Nuostabiai dainavote. Uždegėt liepsnelę mūsų su vyru širdyse“, – po pasirodymo sakė R. Norvilė. „Gražvydai, neabejokite. Ji jums nuves iki finalų tikrai, nes ji mane nuvedė prie altoriaus“, - savo žmoną gyrė D. Norvilas. Deja, vaikinas pasirinko tyliai krašte sėdėjusį Donatą.

Trečioji pasirodė žemaitė Inga. Jai paskutinę akimirką atsisuko Rūta ir Deivis su Renata. Mergina pratrūko ir ėmė šokinėti. „Iš kur mums žinoti, kad jūs toks viesulas, kai renkatės lyriškas dainas?“, – klausė po pasirodymo D. Norvilas. Mergina pasirinko Rūtos komandą. Kitai dalyvei Simonai neatsisuko nė vienas mokytojas – ji juos išgąsdino savo galingu ir nesuvaldytu balsu. „Aš jos bijau“, – per pasirodymą sakė R. Ščiogolevaitė.

Penktasis pasirodė Eimantas. Jis atliko dainą „Nemoku meluoti“. Tačiau jis taip pat nesužavėjo mokytojų.

Šeštoji dalyvė Karolina buvo pasislėpusi už užuolaidos. Jai atsisuko tik D. Montvydas: „Lakstė šiurpuliukai. Tai pirmasis ir tikrasis rodiklis, kuris privertė mane paspausti. Likau neabejingas.“

Kitas dalyvis buvo Aurimas. Vaikinui iš pajūrio atsisuko dvi kėdės – Deivis ir Renatos bei Rūtos. Jis pasirinko Rūtos komandą. Kitai dalyvei – kaunietei Gluosnei nepavyko įtikinti mokytojų savo dainavimu.

Su „I‘m Calling You“ daina ant scenos pasirodė Aurelija, kuri, pasirodo, yra R. Ščiogolevaitės vaikystės draugė. „Nė už ką gyvenime nebūčiau pasakius, jog čia dainuoja Aurytė“, – už galvos susiėmusi sakė R. Ščiogolevaitė.

Mokytoja dar ilgokai negalėjo patikėti, jog projekte pasirodė jos gera vaikystės draugė, su kuria ji dainuodavo: „Mes abi šiaulietės. Tai buvo ta mergina, kuriai visą vaikystę klaikiai pavydėjau tokiu baltu, bet labai dideliu pavydu.“

Pasirodo, vaikystėje „Lietuvos balso“ dalyvei pedagogai leisdavo dainuoti solo – o R. Ščiogolevitei ne. Po Aklųjų perklausų mokytoja netgi papasakojo, jog minima dalyvė buvo tituluojama Šiaulių Vaida Genyte. Tačiau Renata Norvilė greitai suprato, kur čia šuo pakastas: „Tu užpavydėjai ir dėl to neatsisukai!” Jai atsisuko Fara ir Deivis su Renata, pastaruosius mokytojus Aurelija ir pasirinko.

Kita dalyvė Veronika – kuri „Nusukit mane, prašau. Man užkliuvo koja, -netyčia atsisukusi sakė Rūta. – Aš kitoj pusėj.“ D. Montvydas ėmė raginti mokytoją atsisukti ir nebesiožiuoti. „Žinai, kiek man kartų buvo atsukę užpakalį? Dėl to aš užaugau į didelę princesę“, - atšovė Rūta. Tačiau Deivis priminė mokytojai, jog ji sakė, kad netyčiukų gyvenime jos nemažai. „Tikrai, netyčiukų mano gyvenime daug. Gerai, kad vaikai tyčiniai“, - pamąsčiusi tarė Rūta. Visgi paspaustas mygtukas – reiškia paspaustas. Veronika toliau tęsia savo kelionę „Lietuvos balse“.

Kita pasirodė Agnė, kuriai atsisuko du mokytojai Fara ir Deivis su Renata. Mergina pasirinko Farą. Priešpaskutinė į sceną lipo operos solistė Laura. Jos buvęs kolega – Deivis: „Jeigu atpažins, turėtų atsisukti.“ Tačiau dalyvei neatsisuko nė vienas mokytojas.

Paskutinioji dalyvė taip pat operos solistė Ilona. Iki paskutinės minutės niekas neatsisuko, tačiau su paskutine nata atsisuko visos keturios kėdės. O D. Montvydas plojo net atsistojęs ant kėdės: „Tokio analogo dar nebuvo projekte.“ Mergina pasirinko Deivio ir Renatos komandą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)