Rytoj, vasario 8 dieną, Lietuvoje prasideda talentų paieškos konkurso
Fizz Superstar 2002
dalyvių atrankos turas. Per tris dienas iš 250 kandidatų, pakviestų į atrankos turą, bus atrinkta 15 konkurso dalyvių, kurie susikaus su 15 dalyvių iš Latvijos ir 15 iš Estijos. Iš viso Lietuvoje buvo gauta 560 paraiškų.

Estijoje ir Latvijoje atrankos turas jau įvyko. Abiejose šalyse iš viso atrinkta 30 konkurso dalyvių, prie kurių prisijungs Lietuvos atstovai. 45 konkurso dalyviai varžysis vokalistų konkurse, kuris bus transliuojamas visose trijose Baltijos šalyse ir kurio nugalėtojas laimės didįjį konkurso prizą – sutartį su stambiausia pasaulio įrašų firma Universal Music.

„Visose Baltijos šalyse tarp kandidatų vyko didelė konkurencija: dalyvauti konkurse pretendavo tiek vietinės garsenybės, tiek labai talentingi, tačiau iki šiol negirdėti jaunieji dainininkai. Latvijoje į vieną konkurso dalyvio vietą pretendavo 40 kandidatų, Estijoje – 20 kandidatų, Lietuvoje – 37, – komentavo Fizz Superstar 2002 atstovas spaudai Reno Hekkonensas. – Visose šalyse buvo gauta daug paraiškų iš muzikinį išsilavinimą turinčių jaunuolių, taip pat iš tų, kurių gyvenime muzika atlieka svarbiausią vaidmenį“, – pridūrė jis.

Konkurso dalyviai turėjo dalyvauti dainavimo, sceninio judesio ir pokalbio turuose. Visus etapus filmavo televizijos kameros, jų įrašai bus naudojami rengiant laidas, kurios nuo kovo mėnesio Lietuvos televizijos žiūrovams bus rodomos LNK kanalu.

Fizz Superstar 2002 konkursui iš viso buvo paduota 1480 paraiškų, į atrankos turą buvo pakviesta apie 900 kandidatų, iš kurių bus atrinkti 45 konkurso dalyviai. Tokio masto vokalistų konkursas Baltijos šalyse rengiamas pirmą kartą.