„Kino pavasario" komanda per metus aplankė per dvidešimt kino festivalių visame pasaulyje: Kanuose, Berlyne, Toronte, San Sebastiane, Sandanse, Venecijoje, Roterdame, Sarajeve ir kituose. "Komanda dirbo be atostogų, kad surasti kino perliukus. Atrodo, kad mums pavyko tai padaryti. Tuo įsitikinsite atėję į festivalį", - pasakojo „Kino pavasario“ direktorė Vida Ramaškienė.

Kasmet kelias dešimtis tūkstančių žiūrovų sutraukiantis "Kino pavasaris" kovo 14-28 dienomis tikisi sulaukti dar gausesnio lankytojų dėmesio. Pernai "Kino pavasaris" sulaukė daugiau nei 70 tūkst. žiūrovų.

"Šiais metais parengėme keturiolika programų - net keturiomis daugiau, nei pernai. Iš viso parodysime 230 filmų. Todėl festivalio programa pritaikyta visiems skoniams, - neabejoja V. Ramaškienė. - Taip pat man džiugu pristatyti, kad šiais metais įsteigta premija kritiko Sauliaus Macaičio atminimui."

Festivalio direktorė pabrėžė, kad šiemet žiūrovų laukia puiki konkursinė programa. "Mes jau ketvirtus metus rengiame konkursinę programą. Šįkart ji bus sudaryta iš Rytų ir Centrinės Europos kino kūrėjų darbų. Nes šios šalys yra novatorės kine, sulaukia didžiausio dėmesio tarptautiniuose festivaliuose. Savo filmus pristatyti į Lietuvą atvažiuos patys kino kūrėjai. Kino šventę stengsimės sukurti visame mieste – tiek klubuose, tiek kitose erdvėse vyks daug renginių", - pasakojo "Kino pavasario" vadovė.

Akimirkos iš festivalio pristatymo spaudos konferencijos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją