Ko nesimato televizijoje?

„Jaudulys reikalingas, jis pozityvi emocija. Bet baimė – negatyvi. Kai jaudulys pereina į baimę, ji varžo atlikėją“, - teigia D. Montvydas. Atlikėjai nebijo iškristi iš projekto, jie nagalvoja apie tai: „Dauguma tiesiog nori pasirodyti kuo geriau ir kad kiti apie juos blogai nekalbėtų.“ Pašnekovas įsitikinęs, jog yra tik vienas šansas – pusantros minutės. Kartais būtent baimė pakiša koją. 

Ar įmanoma nuo to pabėgti? „Pats praktikuoju kūno menus, ten medituoju, atlieku įvairius kvėpavimo pratimus, kurie padeda su tuo kovoti. Ir į tai reikia žiūrėti labai rimtai“, - sako Donatas. Atlikėjas pastebi, jog televizijoje jaudulio dažnai nesimato. „Aš kaip mokytojas tai jaučiu. Matau, kaip dalyviai šypsosi – bet viduje jaudinasi“, - pasakoja „Lietuvos balso“ mokytojas. 

Visuomenei pradeda rūpėti kokybė

Profesionalus dainininkas džiaugiasi, jog „Lietuvos balsas“ suteikia galimybę tiek mokytojams, tiek dalyviams laisvai reikšti save: „Dalyvavau ne viename projekte. Žinau, kokios būna vidinės taisyklės, tačiau šis muzikinis projektas yra lankstus. Smagu, jog po truputį visuomenė orientuojasi į kokybę, talentų ieškojimą. Tai ne realybės šou. Tai ne apie gyvenimą – o apie balsą."

D. Montvydas neatskleidžia savo pagrindinio kozerio, tačiau įsitikinęs, kad būtent jo komanda išsiskirs šiuolaikiškumu: „Pats reprezentuoju jaunąją kartą. Dirbu su muzikos prodiuseriais iš Australijos, Švedijos, su muzika, kuri yra „BBC“ rinkimų viršūnėse.“

Favoritė – šešiolikmetė J. Budaitė

„Lietuvos balso“ mokytojas drąsus – jis atskleidžia ir savo komandos favoritę. Tai ne kas kita, o šešiolimetė Justina Budaitė iš Mažeikių: „Kol kas ji keliomis galvomis aukščiau nei kiti. Jos muzikinis pojūtis, pastangos – viskas. Sakau taip, jog kiti temtųsi ir nepasiduotų.“

Nors didžiausią įspūdį D. Montvydui „Lietuvos balso“ dvikovose paliko net ne jo mokinių pora. Jis liko sužavėtas praėjusį sekmadienį pasirodžiusiomis M. Vitulskio mokinėmis Samanta Tina ir Monika su Kristina. „Tai pavyzdys kaip reikia kovoti. Samanta turi užtaisą, kurio net profesionalai pavydi. Nepaisant to, kai merginos užlipo į sceną, jos žinojo, ką daro ir ko nori. Ypač Samanta“, - sako pašnekovas. Donatas teigia, jog Samanta tiesiog sprogo scenoje – tai buvo daugiau emocija, o ne dainavimas. Kartais tai trukdo, tačiau dvikovoje, tai jai padėjo. 

Paklausus ko galima tikėtis tiesioginių transliacijų metu, dainininkas išlieka nuoseklus: „Vokalas yra pagrindas. Neverta balso projekte remtis pašaliniais dalykais. Be to, atlikėjui sudėtinga šokti, bendrauti su kameromis ir nepadusti vienu metu."

Jei trūksta pinigų – eini dirbti į statybas

Motyvacijos trūkumas, Donato nuomone, pagridninė priežatis, kodėl muzikinių projektų atlikėjai nugrimzta užmarštin. „Kai prasidėjo mano kelias, buvau vienas. Atsitiktinai patekau į vieną proejktą. Tada nepažinojau nė vieno pramogų pasaulio atstovo“, - pasakoja apie savo muzkinės kelionės pradžią. 

Žymus daininkas pabrėžia, jog po projektų niekas nepuola siūlyti kontraktų – čia ne Amerika. Jis iškelia klausimą – kodėl per dešimt metų turim tik kelis populiarius projektų dalyvius – M. Vitulskį, V. Matačiūnaitę ir Radži. „Pagrindas yra disciplina, kryptingumas ir žinojimas, ko nori. Paprasta – sėdi ir rašai dainą, jei neturi jos – eini pas prodiuserius. Žinoma, investuoji, taupai. Jei reikia, eini dirbti į statybas. Tai yra motyvacija. Talentas nėkuo dėtas“, - aiškią nuomonę dėsto D. Montvydas. Jis įsitikinęs, kad joks projektas neišgarsins atlikėjo – tai tik milimetrinio dydžio laiptelis, tramplinas. 

Populiarumas be skandalų 

Viešojoje erdvėje D. Montvydas nėra žinomas kaip skandalingas atlikėjas, o ir nedažnas vakarėlių svečias. Kaip be skandalų jis išlieka populiarus? „Toks mano auklėjimas. Aš kitaip neįsivaizduoju. Mesti mikrafoną į klausytojus, gerti, šėlti vakarėliuose – tai ne mano gyvenimo būdas“, - teigia mokytojas. Jis prisipažįsta, jog muzika jam yra netgi antrame plane: „Kai esi viešas žmogus, pirmoje vietoje turi būti atsakomybė, kaip tu save pateiki. Žmonės sako – šou verslas sunkus. Jiems trūksta išminties ir proto, jei taip sako.“ Patyręs atlikėjas sutinka, jog skandalai traukia reitingus, tačiau ar gyvenimo pabaigoje tas žmogus galės būti ramus ir pasakyti – buvau geras žmogus.

D. Montvydas nežino, ką veikti „Facebook‘e“

„Aš niekada neturėjau „Facebook‘o“ Visada maniau, jog tai bukina žmones“, - drąsiai išrėžia pašnekovas. Donato teigimu, didžioji dalis jaunimo nebemoka gyvai bendrauti. 

 
Visgi atikėjas turi vieną gerbėjų „Facebook“ paskyrą – Donny Montell. „Ten veikiu motyvuotai – reprezentuoju savo šeimos modelį, dainas ir kūrybinę veiklą, kad tai būtų pavyzdys kitiems. Asmeniškai nežinau, ką ten daryti“, - sako D. Montvydas.

#VisosEmocijos

„Lietuvos balso“ mokytojų pasirodymas


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)