Sinoptikė teigė, jog ketvirtadienį jau nebus taip karšta, kaip trečiadienį.

„Trečiadienį numatoma 30–35 laipsniai karščio daugelyje rajonų. Tik prie jūros, vakariniame pakraštyje – 27–29 laipsniai šilumos.

Ketvirtadienį jau šiek tiek kai kuriuose rajonuose pagerės situacija. Ir tie 34–35 laipsniai karščio turėtų likti tik pietiniame, pietrytiniame šalies pakraštyje. O visoje šalyje vyraujanti temperatūra bus 26–31 laipsnis šilumos“, – sakė sinoptikė I. Grigorjanc.

Jos teigimu, ir kitomis dienomis laikysis panaši temperatūra – bet 35 laipsnių karščio jau neturėtų būti. Orų pokyčiai, pasak laidos „Delfi dienos“ pašnekovės laukiami sekmadienį, pirmadienį.

„Panašu, kad pirmadienį jau prognozuojama 21–26 laipsnių temperatūra“, – teigė I. Grigorjanc.

Sinoptikė sakė, jog trumpalaikio lietaus nepavyks išvengti artimiausiomis dienomis.

„Artimiausiomis dienomis jų nebus labai daug. Ketvirtadienio dieną numatoma, kad pietiniuose, rytiniuose rajonuose kai kur praslinks trumpalaikis lietus su perkūnija.

Penktadienį dieną ir šeštadienį taip pat bus tokių trumpų liūčių tai vienur, tai kitur. O jau sekmadienį, kai jau vyks tas vadinamas karščio išvarymas, tai jau tada laukiame daugiau to lietaus.

Ir jis apims didesnę šalies dalį – trumpi, su perkūnija, o perkūnijos metu galimi ir vėjo gūsiai“, – laidoje „Delfi diena“ naujausią orų prognozę pateikė LHMT sinoptikė I. Grigorjanc.

Trijuose miestuose fiksuotas naujas karščio rekordas

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) sinoptikai praneša, kad trečiadienį Alytuje, Birštone ir Kalvarijoje fiksuoti nauji rugpjūčio 16–osios dienos karščio rekordai.

Sinoptikai teigia, kad 16 valandą oras šiuose miestuose įkaito iki 34,2 laipsnių karščio. Jie dar priduria, kad ši reikšmė kol kas yra negalutinė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją