Sinoptikas T. Kantautas sakė, kad penktadienio dieną per Lietuvą slinks tankesnių debesų zona.

„Debesuotumas bus nepastovus, daugelyje rajonų trumpai palis, vietomis griaudės perkūnija. Vėjas daugiausiai pūs iš vakarų vidutiniu stiprumu, 6–11 m/s greičiu. O per perkūniją vėjas kai kur sustiprės iki 14 m/s.

Diena bus vasariškai šilta, temperatūra kils iki 20–25 laipsnių, o rytiniuose ir pietiniuose rajonuose kai kur šils iki 26–27 laipsnių“, – apie penktadienio orus sakė sinoptikas.

Na, o šeštadienį virš Lietuvos sustiprės aukštesnio slėgio laukas, teigė T. Kantautas. Ir temperatūra dieną dar kils.

„Naktį debesys išsisklaidys, vyraus giedras dangus, lietaus nėra numatoma.

Šeštadienio dieną debesuotumas bus nepastovus, tačiau lietaus taip pat nėra numatoma. Naktį vakarų vėjas rims, dieną pūs nestiprus, besikeičiančios krypties vėjas.

Naktį temperatūra pažemės iki 9–14 laipsnių, pajūryje laikysis 15–17 laipsnių šiluma. O dieną į šalį pradės skverbtis šiltesnio oro masė ir temperatūra kils iki 23–28 laipsnių“, – Delfi apie šeštadienio orus sakė sinoptikas T. Kantautas.

Pasak jo, sekmadienio naktį vyraus giedri orai ir lietaus nėra numatoma.

„Vėjas pasisuks iš pietryčių. Ir į šalį pradės pūsti dar šiltesni orai. Temperatūra naktį nekris žemiau 12–17 laipsnių, o pajūryje išsilaikys net 18–20 laipsnių šiluma“, – kalbėjo sinoptikas.

Pasak sinoptiko T. Kantauto, sekmadienio dieną į šalį plūstelės karšti orai.

„Pirma dienos pusė bus mažai debesuota, antroje dienos pusėje šiek tiek debesų pasirodys šalies vakaruose. Tačiau trumpos liūtys su perkūnija atkeliaus tik vakarop. Temperatūra dieną kils iki 28–33 laipsnių karščio“, – sakė ji.

Na, o kitos savaitės pradžioje dažniau pasirodys trumpalaikiai lietūs, vietomis – griaudės perkūnija.

„Ir karštis nuslūgs. Pirmadienio dieną temperatūra kils iki 24–29 laipsnių, o antradienio dieną jau turėtų būti gaiviau – turėtu sušilti iki 19–24 laipsnių“, – Delfi sakė T. Kantautas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)