„Deginausi saulėje, kai iš dangaus pasipylė leduko gabaliukai. Atrodė įspūdingai, bet kartu keista, kai deginimąsi nutraukia kruša“, – šypsosi Veronika Toliušytė, savo kieme užfiksavusi gamtos išdaigas.

Veronikos Toliušytės užfiksuota kruša, nuotr. iš asmeninio archyvo.

Veronika dalinasi savo vakar darytomis nuotraukomis ir vaizdais iš Tauragės r. Batakių.

Veronikos Toliušytės užfiksuota kruša, nuotr. iš asmeninio archyvo.

„Kruša prasidėjo sekmadienį 16.15 val. ir truko geras 5 minutes. Vėliau 16.44 val. vėl pakartotinai užėjo, bet buvo silpnesnė ir truko daug kiek trumpiau. Nors už kelių kilometrų, kur gyvena mano seneliai, antroji banga buvo stipresnė už pirmąją“, – sako Veronika.

Kruša netruko užsukti ir į Kauną, Aleksotą, tik jau kiek vėliau. 18.35 val. Algirdas Kepežinskas nufilmavo ledo gabaliukus savo kieme. Ledukų kruša taip pat truko apie 5 minutes, o užeidinėjo bangomis.

Algirdo Kepežinsko užfiksuota kruša, nuotr. iš asmeninio archyvo.
Algirdo Kepežinsko užfiksuota kruša, nuotr. iš asmeninio archyvo.

„Iš viso buvo trys bangos: staigiai prasidėjo stipri liūtis, pasipylė kaip iš kibiro. Tada kelios minutės ir nuslinko. Tuomet neužilgo vėl tas pats. Trečią kartą jau su ledukais užėjo, bet irgi tik kelioms minutėms. Po iškart vėl švietė saulė, lyg nieko nebūtų buvę, ledukai ištirpo akyse“, – sako Algirdas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją