Vakariniai šalies rajonai dieną atsidurs jau už minėto fronto. Čia dangus bus margas, daugiausiai saulės teks pajūriui. Daug kur palis ir šioje šalies dalyje, bet vyraus trumpi ir negausūs lietūs, o pajūryje greičiausiai visai nelis. Smarkokas vėjas pūs iš pietvakarių, vakarų, kai kur jo gūsiai sieks 15–17 m/s. Šilumos čia bus mažiau, nuo 19 iki 22 laipsnių.

Šalies sostinėje dieną bus debesuota, palis, tačiau vakarop lietaus debesys pasitrauks. Didelė tikimybė, kad savo himną jau giedosime be skėčių. Oras sostinėje šiandien sušils iki 23–25, tačiau vakare beliks apie 18 laipsnių.

Antradienį Lietuva išliks Atlanto ciklono veikimo zonoje. Bus nepastoviai debesuota. Tiek naktį, tiek dieną vietomis nulis trumpi, daugiausia silpni lietūs. Didesnė lietaus tikimybė bus vakariniuose šalies rajonuose. Gana stiprus vėjas pūs iš pietvakarių, vakarų, pajūryje gūsiai sieks 15 m/s. Plūstant vėsesniam orui, temperatūra naktį pažemės iki 10–13, pajūryje iki 15 laipsnių, o dieną sušils kaip tikrą lietuvišką vasarą – iki 17–22 laipsnių.

Trečiadienį paryčiais mūsų kraštą pasieks dar vienas atmosferos frontas. Rytą vakariniame šalies pakraštyje, dieną vėl daugelyje rajonų numatomi trumpi lietūs, kai kur lydimi perkūnijos. Smarkokas vėjas daugiausia pūs iš pietvakarių, vietomis gūsiai sieks 15–18 m/s. Naktį pragiedrėjus temperatūra kris iki 9–12, pajūryje laikysis apie 13–14 laipsnių šilumos. Diena dėl lietaus ir vėjo bus taip pat vėsesnė: vyraus 17–19 laipsnių šiluma, šiaurės vakaruose bus laipsniu kitu vėsiau, o pietrytiniuose rajonuose spės sušilti iki 20 ar 21 laipsnio.

Turimais duomenimis, ketvirtadienį iš vakarų Lietuvą pasieks dar vienas nedidelis ciklonas su eiline lietaus porcija. Ir naktį, ir dieną palyti turėtų daugelyje vietovių, dieną kai kur griaudės perkūnija. Vėjas besikeičiančios krypties, vidutinio stiprumo. Temperatūra naktį vėl pažemės iki 9–14 laipsnių, dieną oras turėtų sušilti iki 17–22 laipsnių.

Penktadienį prognozuojami sausesni, gana saulėti ir ramūs orai. Naktis žada būti vėsi, o dieną šilumos jau turėtų būti daugiau.