Vakarop – pirmieji pranešimai apie stiprų lietų ir vėją

Minėtoje grupėje „Orų entuziastai“, skirtoje visiems neabejingiems mus supančiai aplinkai ir orų reiškiniams, popiet pasirodė pirmieji pranešimai apie užfiksuotą stiprų lietų Telšiuose. Grupės narė Daiva Vaitiekienė vaizdo įrašu sutiko pasidalinti ir su mūsų portalo skaitytojais.


O Jurbarke gyvenanti Jurgita portalui „Delfi“ teigė, kad jų krašte audros tikrai nebuvo. „Praėjo kraštu į Tauragės pusę, kiek žinau, nulijo ramiai“, – rašė moteris. Ji sutiko pasidalinti nuotrauka, kurią įamžino sekmadienio popietę ir kurią įdėjo į grupę „Orų entuziastai“.

Dar vėliau keli vartotojai pasidalino vaizdo įrašais, kuriuose matomas stiprus lietus ir (arba) stipriai apsiniaukęs dangus.

Viena grupės narė klausė: „Gal jau kur nors lyja, debesys aplinkui slankioja, ir nieko. Panevėžio raj.“

„Kai rytų pusėje danguje kabojo lietaus debesys... vakarų pusėje nuostabiai leidosi saulė“, – rašė kita grupės narė.

Sekmadienio ryte buvo prognozuojama, kad audros pradės formuotis vakariniuose rajonuose apie 15–18 val. ir pamažu judės rytų link.

Numatomos audros Lietuvoje liepos 16 d., nuotr. Orai ir klimatas Lietuvoje

Tačiau, kaip visada, situacija sunkiai prognozuojama ir žemėlapyje pateiktas laikas yra apytikslis. Artėjant nurodytoms valandoms buvo siūloma stebėti radaro duomenis.

Jei šįvakar iš tiesų sulauksime liūčių, krušų ar audros, Delfi kviečia dalintis šių stichijų vaizdais. Nuotraukas ir vaizdo įrašus siųskite el. paštu delfi@delfi.lt.