„Pagėgiuose pagaliau lyja! Smagu grožėtis audra, žaibais, perkūnija“, – liūties vaizdo įrašu dalijasi „Facebook“ platformos „Orų entuziastų“ grupės narė Gabrielė. „Palangoje pradėjo lyti ir griaustinis sudundėjo, valio!!!“, – tikros euforijos neslepia Genovaitė. Štai taip lietuviai išsiilgę lietaus.

Socialiniai tinklai tiesiog mirga nuo žmonių įrašų, besidžiaugiančių į šalį pagaliau sugrįžusiu lietumi. Gyventojai dalijasi tiek vaizdo įrašais, tiek nuotraukomis.

„Alytuje žaibuoja, lyja, kaip iš kibiro. Kaip pas jus? Ar lyja ir žaibuoja? Kam lietaus atnešti?“ – klausia socialiniame tinkle alytiškis.

Kaip reikiant pliaupė ir Dzūkijoje – Delfi skaitytojas Romas dalijasi vaizdu iš Veisiejų.

Lietus nuplovė ir Kauną. Tiesa, liūtis čia tęsėsi neilgai.

„Prieš akimirką neblogai pliaupė, bet va ir sustojo“,– dalinasi kaunietė Daiva.

O ir Vilniuje vis dar sausa kaip pietų Europoje. „Pas mus tik apsiniaukė, pakilo vėjas, bet lietaus taip ir nė lašo“,– lietaus vis dar laukia vilnietė Justina. Lietaus porcijos vis dar rašo laukiantys Šilutės, Pakruojo, Jurbarko gyventojai.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, penktadienio naktį ir toliau orus diktuos aukštuminis žemo slėgio sūkurys. Vietomis numatomas trumpas lietus, kartu su juo pagrūmos perkūnija. Kai kur matomumą mažins tirštokas rūkas, jis gana sparčiai sklaidysis tekant saulei. Pūs nestiprus nepastovios krypties vėjas, per perkūniją kai kur sustiprės iki 14 m/s. Paryčiais oras vės iki 11–16 laipsnių šilumos. Penktadienio dieną situacija išliks labai panaši. Vietomis praslinks trumpos liūtis su perkūnija. Vėjas išliks nepastovios krypties nestiprus, per perkūniją gūsiai iki 14 m/s. Šią dieną termometrai rodys nuo 24 laipsnių šilumos Žemaitijoje iki 29 šiaurės rytiniuose rajonuose, Pietvakarių Lietuvoje vietomis bus vėsiau, ten tesušils iki 21–23 laipsnių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)