Vilniaus r. Paberžės sen. Visalaukės kaime gyvenanti moteris su skauduliu sako, kad birželio mėnesį užklupusi žiema sugadino visą jos taip puoselėtą kiemą ir daržą.

Visiems iki šiol padarytiems darbams, augalams, gėlėms, sodinukams sugadinti užteko vos 10-15 minučių. Kaip niokojamas kiemas Mažena stebėjo birželio 29 d. apie 14.30 val.

Kas liko iš Maženos Siesickos, nuotr. iš asmeninio archyvo

Pasak jos, viską suniokojo ne tik kruša, bet stiprus vėjas.

„Kas labiausiai suniokota, tai yra bulvės, burokai, morkos, svogūnai, agurkai, cukinijos, kopūstai... Iš jų liko tik stabarai. O iš gėlių, tai vazonuose buvę kanai ir sulfinijos. Jų nebeturiu“, – liūdnai pasakoja Mažena.

Moteris labai tikisi, kad kai kurie augalai atsistatys, bet jei ir pavyks, tai tam prireiks nemažai laiko.

Visgi, panašu, kad po lietaus, žaibų ir krušos laukia ramus ir saulėtas penktadienis: Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, penktadienio dieną bus gana saulėta ir beveik sausa. Trumpai ir negausiai palis tik kai kur. Pūs vidutinio stiprumo šiaurės vakarų, vakarų vėjas. Oras šią dieną šils nuo 23 laipsnių šilumos Žemaitijoje, daugelyje vietovių bus tarp 24–27 laipsnių ir tik pačiame šiauriniame pakraštyje oras spės sušilti iki 28. Tiesa, prie jūros bus vėsiau, ten sulauksime 20–22 laipsnių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją