Vis dėlto susiruošusieji poilsiauti rugpjūčio pabaigoje gali nusivilti kainomis. Viešbučiuose už apartamentus net šiuo laikotarpiu už parą gali tekti pakloti nuo 35 iki 250 eurų. Tuo tarpu norintiems sutaupyti ir ieškantiems apartamentų pas Palangos močiutes greičiausiai teks jaustis įspraustiems į kampą – kai kurie verslininkai, nuomojantys kambarius namuose, sezoną jau baigia ir poilsiautojų nebepriima, todėl vienintelis likęs variantas rinktis brangius apartamentus viešbučiuose.

Vieni sezoną baigia, pas kitus – nėra vietos

Visgi DELFI pasidomėjus, kaip yra iš tikrųjų, paaiškėjo, kad verslininkai dirba skirtingais principais – vieni sezoną jau baigia ir eina poilsiauti, o kiti dar dirba pilnu tempu. „Jau viskas, baigėm sezoną, poilsiautojų nepriimam“, - sakė viena moteris, paskambinus pasiteirauti dėl likusių laisvų kambarių.

Vis dėlto kambarius nuomojanti verslininkė Loreta patikino, kad žmonių dar yra, tačiau nedaug, todėl poilsiautojams kambarius susirasti neturėtų būti sunku.

„Iš kur jau čia bus tų žmonių. Sezonas baigiasi. Po Žolinių kiekvienais metais poilsiautojų jau nebūna, tik vienas kitas. Atvažiuoja pensininkai, ligoti žmonės. Dabar daugiausiai poilsiautojų rūpinasi dėl mokyklos sezono, darželių, studentų ir atostogos jau baigiasi. Kad ir gražiausias oras būna, vistiek žmonių daug neatvyksta“, - DELFI sakė Loreta.

Pašnekovė teigia, kad šis sezonas prastesnis nei praėjusiais metais, esą savo planą įgyvendinti pavyko tik 70 procentų. Moteris pasakoja, kad dabar jau turi laisvų kambarių, o ir kainas atitinkamai mažina, jei liepos mėnesį kambarys kainavo 25 eurus, dabar iš poilsiautojų prašo – 15.

Tuo tarpu kita verslininkė savo namuose nuomojanti kambarius, patikino, kad iki rugpjūčio 30 d. neturi nei vieno laisvo kambario, esą poilsiautojų tikrai netrūksta. Pasiteiravus, kiek kambarys dviems asmenims kainuotų nuo rugpjūčio 30 d., moteris teigė, kad tektų sumokėti 19 eurų.

Turistų bado nėra

Turizmo centro specialistas Mindaugas Urbys DELFI patikino, kad poilsiautojų bado dar tikrai nėra ir nors kavinės bei gatvės jau šiek tiek ištuštėjusios, verslininkai už galvų dar nesigriebia.

„Turistų, žinoma, šiek tiek mažiau, bet kad visai nebūtų – tai tikrai ne. Ir centre, ir prie jūros jų dar tikrai nemažai. Be abejo jau nebėra tokio didelio bumo kaip buvo praėjusią ir užpraeitą savaitę“, - teigia M. Urbys.

Pašnekovo teigimu, sezonas tikrai buvo geras, ypač rugpjūčio mėnesį. Anot jo, turistų buvo labai daug. Sezono pabaigą, anot M. Urbio, Palanga planuoja tik rugsėjo 26 dieną, tuomet kurorte organizuojama sezono uždarymo šventė.

Paklaustas, kodėl vieni verslininkai jau teigia, kad poilsiautojų visai nėra, o viešbučiai ir poilsio namai viešai skelbia, kad yra vos keli laisvi kambariai, M. Urbys tikina, kad ne visi viešbučiai skelbia savo tikrąją situaciją.

„Be abejo keičiasi kainos, turistų mažėja ir kainos krenta. Dabar jau galima rasti už mažesnę kainą. Galiu pasakyti, kad viešbučiai nerodo visų savo kambarių, kiek jie turi. Jie parodo tik dalį. Aš manau, kad daug viešbučių taip daro“, - teigia M. Urbys.

Pašnekovo teigimu, verslininkams dar nuogąstauti nederėtų, esą turistų susidomėjimas dar yra, nors ir ne toks didelis kaip rugpjūčio ar liepos mėnesiais.

Verslininkai linkę nuleisti kainas

Poilsiautojų iš Palangos nevaro nei šiek tiek atvėsę orai, nei faktas, kad vasaros liko vos kelios savaitės. Tiesa, šiuo metu verslininkai jau linkę nuleisti kainas. Palangoje su savo dukrele poilsiaujanti vilnietė Auksė pasakoja, kad praėjusį savaitgalį į kurortą atvyko su visa savo šeima. Iš pradžių šeima už nakvynę Palangoje, Tvenkinių gatvėje, mokėjo beveik 75 eurus, tačiau po to poilsio namų savininkai kainą šiek tiek nuleido.

„Vyras turėjo išvažiuoti atgal į Vilnių, o aš su dukrele nutariau pasilikti ilgiau. Visgi pasvarsčiau, kad dviems asmenims mokėti tokią kainą per brangu ir pakalbėjau su poilsio namų savininkais. Jie sutiko kainą nuleisti iki 45 eurų“, - pasakoja moteris.

Pašnekovė mano, kad taip yra dėl to, jog sezonas ritasi į pabaigą. Tai pašnekovei patvirtino ir patys poilsio namų savininkai: „Jie patys sakė, kad jau viskas, kad nuo pirmadienio sezonas jau bus baigtas“. Pašnekovė teigia, kad poilsio namuose kaimynystėje gyventojų iš tiesų mažai prasilenkia vos su vienu kitu žmogumi.

Visgi pašnekovė pastebi, kad šeimoms su mažais vaikais itin sunku rasti vietą apsistoti. Moteris pasakoja ieškojusi kambario, kuriame būtų lovelė kūdikiui ir dėl to itin sumažėjo pasirinkimo galimybės.

„Į paiešką įvedžiau, kad ieškau kambario dviems suaugusiems ir vienerių metų vaikui. Pasiūlymų išmetė daug, bet visi siūlė sofas. Kas iš to, vaiko ant sofos nepaguldysi. Kai į paiešką suvedžiau, kad ieškau vietos, kurioje būtų kūdikio lovelė, pasirinkimas sumažėjo vos iki kelių poilsio namų. Gal taip nutiko dėl to, jog savaitgalį apskritai kambarių pasirinkimas buvo labai mažas“, - stebėjosi moteris.

Pašnekovė taip pat teigė, kad jos tėtis poilsiauja Palangoje ir jam kambarį nuosavame name pas vietinius gyventojus pavyko rasti už 15 eurų. Kambaryje yra ir atskira vonia, tik virtuve tenka dalintis su šeimininkais.

Kad pas vietinius gyventojus rugpjūčio pabaigoje galima rasti nebrangių kambarių patikina ir verslininkė Loreta. Ji teigia, kad šiuo metu kainos visada nuleidžiamos: „Kaip ir birželio mėnesį, taip ir rugpjūtį, rugsėjo pradžioje jau visai kitos kainos. Mes jau skaičiuojame derlių“.
Pasiteiravus, kodėl tuomet viešbučiai nei nuleidžia kainas, nei turi daug vietų, palangiškė svarsto, kad galbūt pas juos lankosi daugiau užsieniečių, o lietuviai tuo tarpu jau pradeda planuotis rudens darbus ir atostogauti neturi kada.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)