„Vienas kitas matosi, kad ką nors vartoja, bet paplūdimio apsauga, mačiau, čia greit atėjo. Gelbėtojai juos nuramino“, – Žaliųjų ežerų pakrantėje stebėtą vaizdą pasakoja vienas poilsiautojų.

Iš tiesų Žalių ežerų paplūdimio gelbėtojams tenka sudrausminti alkoholiu piktnaudžiaujančius poilsiautojus, sako gelbėtojas Rolandas Kilius:

„Pasitaiko. Aišku, nėra jų daug, situacija pagerėjo, bet vis tiek karts nuo karto tenka sudrausmint arba išprašyt iš paplūdimio.“

Kitaip nei Palangoje, kur vėliavų ir draudimų maudytis nepaisantys poilsiautojai gali sulaukti piniginės baudos, Balsiuose gelbėtojų kasdienybė – ramesnė:

„Dauguma kreipia dėmesį į mūsų pastabas. Kartais ir neleidžiam maudytis, o būna mažuma, kurie nekreipia. Sunkiau, bet išprašom, o jei neklauso – kviečiame policiją.“

Šią vasarą Vilniaus paplūdimiuose užfiksuoti devyni skendimai. Laimei, kol kas prarastų gyvybių išvengta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją