Mėgstamiausi V. Radzevičiaus dešrainiai

Kulinaras V. Radzevičius pasakoja, kad dešrainiai ant grilio – dažnai gaminamas patiekalas, kadangi jie paruošiami greitai, o ir didžiausi jų mėgėjai vaikai gali greitai pasisotinti. Keliautojas taip pat pasakoja, jog jam skaniausi dešrainiai atkeliauja ne iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV), kur šis patiekalas yra vienas populiariausių ir, kartu pigiausių, gatvės užkandžių. Pašnekovui didesnį įspūdį paliko bei jo skonio receptorius suvirpino Vokietijos ir Danijos dešrainiai, rašoma pranešime spaudai.

„Skonis – subjektyvus dalykas, bet man skaniausi dešrainiai ne JAV, o Vokietijoje ir Kopenhagoje. Kai būnu Kopenhagoje, visada stengiuosi gatvėje, prisėdęs ant suoliuko, suvalgyti gruzdintais svogūnais apibarstytą, kečupu ir garstyčiomis pagardintą „karštą šunį“. Tas pats Vokietijoje – man labai patinka „frankfurteriai“, – teigia „Lidl“ ambasadorius.

Virtuvės šefas taip pat sako, jog jam šiame patiekale yra svarbu pagrindiniai ingredientai – dešrelės bei minkštos ir šviežios bandelės, o ypatingiems dešrainiams kulinaras naudoja kelis ingredientus. „Kopenhagoje dešrainiai mėgstami su gruzdintais svogūnais, kuriuos naudoju ir aš. Taip pat dešrainiams rekomenduočiau kario kečupą, kuris atsirado Vokietijoje po II Pasaulinio karo – pagardas buvo perimtas iš britų, kurie savo ruožtu jį perėmė iš Indijos“, – pranešime žiniasklaidai pasakoja V. Radzevičius.

Dešrainis

Keliautojas ir kulinaras dalijasi savo trijų mėgstamiausių dešrainių receptais, kuriuos įkvėpė kelionės, jie taip pat pritaikyti visų skonių mėgėjams.

Korėjietiški dešrainiai

4 valgytojams reikės:

4 Frankfurto dešrelių;
½ šaukštelio medaus;
3 v. š. „Kania“ majonezo;
Šlakelio vyno acto;
4 „Grill&Fun“ dešrainių bandelių;
120 g korėjietiškų kimči kopūstų (aštriai rauginti kopūstai);
1 šiaudeliais pjaustytos morkos;
1 v. š. kepintų sezamo sėklų.

Sumaišykite medų, majonezą ir actą. Iškepkite dešreles, apskrudinkite dešrainių bandeles. Tuomet į apskrudintas bandeles įdėkite dešreles, jas užklokite kimči, apliekite paruoštu medaus, majonezo ir acto padažu bei apibarstykite morkomis ir sezamo sėklomis. Skanaus!

Grilinis dešrainis

4 valgytojams reikės:

4 „Grill&Fun” kepamųjų kiaulienos dešrelių su paprikomis;

4 tortilijų (jas galite naudoti vietoj bandelių);

8 riekelių cukinijos;

4 pievagrybių;

2–3 v. š. alyvuogių aliejaus marinavimui;

Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį;

Dubenėlio smulkiai pjaustytų kopūstų;

4 v. š. česnakinio „Kania“ padažo.

Cukinijas ir pievagrybius sumaišykite su aliejumi, pipirais ir druska. Palaikykite 15 minučių.

Ant grilio iškepkite dešreles, cukinijas ir pievagrybius. Atidėkite į šoną. Ant grilio pašildykite tortilijas, kiekvieną pusę po 15–20 sekundžių.

Į apkepusią tortiliją įdėkite dešrelę, cukinijas, pievagrybius, kopūstus, uždėkite česnakinio padažo, suvyniokite ir patiekite.

Oktoberfesto dešrainis su kopūstų salotomis

4 valgytojams reikės:

540 g „Grill&Fun“ virtų kepamųjų dešrelių;

4 „Grill&Fun“ dešrainių bandelių;

2–3 skardinių „Pilsner“ tipo vokiško nealkoholinio alaus;

2 a. š. kmynų;

2 a. š. kalendros sėklų;

2 a. š. garstyčių sėklų;

2 smulkiai pjaustytų svogūnų;

10 cm ilgio gabaliuko imbiero, pjaustyto plonais griežinėliais;

2–3 v. š. aliejaus;

½ smulkiai pjaustyto raudonojo kopūsto;

2 v. š. medaus;

¼ stiklinės vyno acto;

Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Dešrainis

Dešreles sudėkite į puodą, užpilkite alumi, įpilkite vieną stiklinę vandens, suberkite kmynus, kalendros ir garstyčių sėklas, svogūnus ir imbierą. Užvirinkite ir sumažinę kaitrą pavirkite apie 5 minutes. Uždenkite dangčiu, nuimkite nuo karščio ir palikite pastovėti 15 minučių. Tuomet išimkite dešreles, nukoškite skystį į kitą puodą.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite kopūstus ir maišydami pakepinkite kelias minutes. Tada įpilkite stiklinę dešrelių nuoviro ir troškinkite dažnai pamaišydami, kol kopūstai suminkštės. Skysčio galima įpilti ir daugiau, kad kopūstai troškintųsi, bet nebūtų pernelyg daug drėgmės.

Maždaug po 15 minučių sudėkite medų, įpilkite acto, suberkite druską, pipirus ir dar pamaišydami patroškinkite apie 5 minutes. Galiausiai sudėkite kopūstus į paskrudintą bandelę, o ant viršaus – keptą dešrelę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)