Atnaujinta aplinka pasitinkantis parkas vilioja jaukia medžių kaimynyste – jame pasodinta 12 medžių ir 50 alyvų. Kaip sodo atkūrimo simbolis, atidarymo šventės metu taip pat pasodintas ąžuolas.

„Idėjų sodo projektu siekiama sukurti ne tik jaukią, harmoningą bei išpuoselėtą erdvę, bet ir sukurti išliekamąją vertę turintį objektą visuomenei. Jaunatviško maksimalizmo bei noro vedini studentai pasiryžo įrodyti, kad jaunas žmogus yra iniciatyvus ir gali įgyvendinti didelio masto projektus“, – dar parko atidarymo metu sakė ISM studentų atstovybės narė ir projekto vadybininkė Kamilė Naraitė.

Norint paskatinti vilniečius nepabūgti dalytis idėjomis ir dažniau kurti pridėtinę vertę, sode specialiai buvo sodinami daugiausiai naudingi – vaisius mezgantys medžiai, atidarymo renginio metu į žemę buvo įkasta ir dėžutė su miestiečių idėjomis ateičiai. Po 15 metų planuojama ją iš naujo atverti.

Sodas atkurtas ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto bei „Arvi“ įmonės grupės pastangomis. Į naujos erdvės sutvarkymą investuoti 75 tūkstančiai litų. Idėjų sodas įkurtas istoriniame Bazilijonų vienuolyno ansamblyje (Arklių g. 18, Vilnius). Šis architektūrinis ansamblis – unikali Lietuvos kultūrinio ir gamtos paveldo dalis, atspindinti svarbius Lietuvos ir Rytų Europos istorijos laikotarpius. Pietinėje ansamblio pusėje anksčiau gyvavo vienuolyno sodas, jo vietoje ir įkurtas Idėjų sodas. Idėjų sodas – tai ne tik reakreacinė vieta, bet ir erdvė vertingiems pokalbiams ir susitikimams, meditacijai ir kūrybiškoms idėjoms gimti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)