Trumpiausios nakties ir vasaros saulėgrįžos šventė Verkių rūmų parke rengiama jau 22 metus. Šventės dalyviai kviečiami pasipuošti gėlių vainikais, sukti kupolinių ratelius, o burti iš žolynų padės Botanikos instituto vaistažolių žinovės ir būrėjos iš žolynų – Rita Balsevičiūtė ir Rita Balkutė.

Prie Lizdeikos aukuro vyksta ugnies apeigos, leidžiantis saulei skamba sutartinės. Prie laužo nerimsta šokiai, o sutemus vyks eitynės su fakelais prie Neries, į ją bus plukdomi vainikai.

Šventę veda senųjų papročių puoselėtoja Nijolė Balčiūnienė, o tradicines dainas atlieka Vilniaus miesto folkloro ansambliai: „Jorė“, „Laukis“, „Varangė“, „Kūlgrinda“, „Griežikai“, „Raskila“ ir kiti tradicinės muzikos atlikėjai.

Paparčio žiedo ieškantys vilniečiai ir miesto svečiai tradicinėje Rasos šventėje kviečiami šokinėti per ugnį, išbandyti nakties maudynes ir ritualinį prausimąsi ryto rasoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją