Dubysos regioninio parko direktorius Vygantas Kilčauskas teigia, jog jau anksčiau parko direkcija buvo nusprendusi ant šalia esančio šlaito pastatyti apžvalgos bokštą.

„Pastarųjų kelių metų pokalbių, diskusijų dėka prieita sutarimo, kad šitą tiltą vis dėlto įmanoma pritaikyti lankymui. Dabar pagrindinė mintis yra tokia, kad kairiajame Dubysos krante, ties apsaugos postu, lankytojai užliptų ant pylimo, praeitu tiltu ir nusileistų dešiniajame Dubysos krante. Tada šlaitu praeitų Lyduvėnų bažnyčią ir aplankytų visą Lyduvėnų miestelį. Norime, kad žmogus ne tik tiltą apžiūrėtų, aplankytų, bet tuo pačiu parengtu žiediniu maršrutu apžiūrėtų ir visas Lyduvėnų apylinkes“, – pasakojo V. Kilčauskas.

Lyduvėnų geležinkelio tiltas, pritaikius jį turistų lankymui, taps ne tik pažintiniu taku, bet ir aukščiausiu apžvalgos bokštu Lietuvoje, nes šiuo metu aukščiausias šalyje yra Labanoro apžvalgos bokštas – 6 metrais žemesnis už tiltą. Erozinis Dubysos slėnis, šlaitai, apaugę brandžiais medžiais, krūmų bruzgynais, žolės kilimu – visa ši kraštovaizdžio panorama, užlipus ant tilto, bus dar labiau matoma.

GRYNAS.lt lankydamasi Dubysos regioniniame parke taip pat įkopė ir į Padubysio piliakalnio viršūnę, nuo kurios atsiveria nuostabūs Dubysos slėnio vaizdai. Dešiniajame Dubysos krante stūksantis piliakalnis, dar vadinamas Kaukuro kalnu, irgi yra ir pažintinio tako pusiaukelėje. Apsilankius čia tikrai neteks nuobodžiauti juolab, kad, kaip pasakoja parko direktorius, šią vietą galite pasiekti ir baidarėmis, nes čia baigiasi Dubysos vandens turizmo trasa ir yra įrengta stovyklavietė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)