„Oras pas mus karalius. Nesvarbu, pirmadienis ar penktadienis. Gerokai atšilo, o žmonės išsiilgę vasaros, todėl ir ėmė plūsti atostogauti“, – teigė Neringos turizmo ir verslo asociacijos prezidentė Irma Baltrušaitienė.

Bendrovės „Smiltynės perkėla“ dispečerė patvirtino, jog eilės prie keltų pradėjo formuotis nuo 11 val., jos nemažėja, tačiau padėtis dar nėra tragiška.

„Automobilių eilė Minijos gatvės kol kas nesiekia, eismui netrukdo, tad ir policijos pareigūnų pagalbos dar neprašome. Automobilius į Kuršių neriją kelia trys keltai, jie kelia be grafiko, tačiau automobilių tikrai daug, todėl ir eilės yra. Persikelti iš Kuršių nerijos į Klaipėdą eilių nėra, šiokios tokios jos buvo iki pietų, kai, matyt, poilsiautojai po savaitgalio dar grįžinėjo“, – pirmadienį teigė „Smiltynės perkėlos“ dispečerė.

Ji nedrįso prognozuoti, kada eilės ištirps, ar bus dar ilgesnės, nes esą sunku nuspėti poilsiautojų ketinimus.

„Manau, kad iki kokios 16 val. eilės tikrai nemažės“, – svarstė pašnekovė.
I. Baltrušaitienė nesistebėjo, jog prie keltų, keliančių į Kuršių neriją, susidarė spūstys. „Mes tai galėjome numanyti, nes šiandien pasipylė skambučiai užsakyti nakvynės vietas. Kaip sakiau, pas mus karalius yra oras, o ne savaitės dienos“, – dėstė I. Baltrušaitienė.

Jos teigimu, Neringos verslininkai jau seniai pastebėjo, kad žmonės itin atidžiai seka sinoptikų pateikiamas prognozes.

„Todėl nemažai liepą nemažai užsakymų, kurie buvo padaryti prieš kelias savaites, buvo atšaukti, nes nebuvo gerų orų. Dabar skambinantys žmonės vietas rezervuojasi tik šiai savaitei. Aišku, yra optimistų, kurie atvažiuoja nieko nerezervavę, tačiau jiems tikrai dar pavyks rasti nakvynės vietą. Yra ir tokių, kurie šiandien atvažiuos, bet šiandien ir išvažiuos“, – kalbėjo I. Baltrušaitienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)