Ketvirtadienio popietę didelėje Vilniaus dalyje prasidėjo itin stipri liūtis ir vėjas. Tuo tarpu nors centrinė miesto dalis dar nebuvo plaunama gausios liūties, žaibo blyksniai jau akivaizdžiai matėsi, o ir debesys neliko nepastebėti. Visa tai pavyko užfiksuoti: akis prikaustanti nuotrauka nepalieka abejingų.

Išsiilgusiems ne vasaros kaitros, o vėsinančio lietaus ir žaibo blyksnių, sinoptikai turi gerų žinių: Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, daugelyje rajonų lankysis trumpalaikiai lietūs, kai kur lietūs bus smarkūs. Dažnesni lietūs bus pietrytinėje šalies pusėje, o šalies šiaurės vakaruose bus vietų kur visai nelis. Iš galingesnių debesų vietomis pažaibuos ir pagriaudės. Vėjas pūs iš šiaurės, šiaurės vakarų, dalyje Lietuvos ir šiaurės rytų, 6-11 m/s greičiu, per perkūniją vietomis gūsiai įsismarkaus iki 15 m/s. Diena bus vasariškai šilta, temperatūra popietę pakils iki 20-25 laipsnių, o šiauriniuose rajonuose kai kur šils iki 26-27 laipsnių. Šilčiausia diena bus Panevėžio, Šiaulių, Telšių, Klaipėdos ir Tauragės apskrityse, vėsiausia – Vilniaus ir Alytaus apylinkėse.

Ketvirtadienio naktį debesys prasisklaidys, iš besisklaidančių debesų trumpai palis tik vietomis. Vėjas aprims iki 4-9 m/s ir daugiausia pūs iš šiaurės vakarų. Pragiedrėjus ir vėjui nurimus vietomis susidarys rūkas. Paryčiais oras atvės iki 11-16 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio dieną debesų daugės, formuosis pavieniai lietaus kamuoliniai debesys. Įdienojus ir po pietų daugelyje rajonų numatomas trumpalaikis lietus, vietomis griaudės perkūnija. Šiaurės vakarų vėjas sustiprės, iki 7-12 m/s. Į šalį plūs šilto oro masė, temperatūra kils iki 22-27 laipsnių.

Penktadienį sustiprės aukštesnio slėgio laukas. Naktį debesys išsisklaidys, dangus išgiedrės, trumpai ir negausiai palis nebent nakties pradžioje, vietomis nusidrieks rūkas. Dieną debesų šiek tiek padaugės, bet trumpai palis tik kai kuriose vietovėse. Naktį temperatūra pažemės iki 11-16 laipsnių, dieną pakils iki 23-28, pajūryje 20-22 laipsnių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją