Oras – dosnesnis nei savaitės pradžioje, bet karščiais džiuginti nežada

Nuo savaitės pradžios oro sąlygos pajūryje tikrai nelepino: vėją keitė lietus, o trumpas rankoves teko mainyti net į striukes, tačiau trečiadienį viskas ėmė keistis iš esmės. Termometro stulpeliams pagaliau šoktelėjus kiek aukščiau iki 23 laipsnių, o pro debesis nekukliai išlindus saulutei, į populiariausią vasaros kurortą žmonės ėmė plūsti jau trečiadienio vakarą.

Trečiadienį prieš Valstybės dieną į Palangą jau plūsta poilsiautojai, nuotr. Justina Asakavičiūtė

Nieko nuostabaus, šiemet dienos kalendoriuje sukrito išties palankiai – pasiėmusieji vos vieną laisvą nuo darbų dieną penktadienį, galės aputrėti mažas keturių dienų atostogas. Kadangi tokias progas lietuviai linkę kaip reikiant išnaudoti, jau prieš kurį laiką nakvynės vietų Palangoje, Šventojoje ar Nidoje reikėjo net labai gerai paieškoti, o ir pinigines, žinoma, už nakvynę atverti plačiau nei kitus liepos savaitgalius.

Trečiadienį prieš Valstybės dieną į Palangą jau plūsta poilsiautojai, nuotr. Justina Asakavičiūtė

Besitikintiems paskrusti paplūdimio karštyje ypatingų progų nenusimato: termometro stulpelis Palangoje iki sekmadienio nežada šoktelti aukščiau 20-21 laipsnio, tačiau ir be pliažo malonumų pajūryje šiomis dienomis tikrai bus ką veikti.

Valstybės dienos renginys nukels į viduramžius

Jau ketvirtadienį, Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, 12:00 val. kurorte numatoma šventė-piknikas „Pozityviai“. Net keturių valandų trukmės šventė vyks Grafų Tiškevičių alėjoje 1. Čia veiks Viduramžių – riterių mokyklėlė, monetų kalimas, senovinių odinių aksesuarų dirbtuvės. Mažieji kartu su tėvais galės nusikalti stilizuotas 770-ojo Palangos gimtadienio monetas, pasigaminti odines apyrankes ir įsijausti į karalių bei karalienių vaidmenis. Čia numatytos estafetės šeimoms, kviečiama atsinešti savo dekučius ir pasilikti piknike vaišintis ledais ir smagiai leisti laiką.

Trečiadienį prieš Valstybės dieną į Palangą jau plūsta poilsiautojai, nuotr. Justina Asakavičiūtė

21 val., kaip jau tapo tradicija, visame pasaulyje lietuviai giedos Tautišką giesmę. Palangoje himnas bus giedamas Jūratės ir Kastyčio skvere, ant Birutės kalno kartu su Palangos kultūros ir jaunimo centro folkloro ansambliu „Mėguva“, Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje kartu su Palangos kameriniu choru.

Meno gerbėjams liepos 6 d. irgi numatytas nuostabus renginys Palangoje - XI Tarptautinis M. K. Čiurlionio muzikos festivalio atidarymo koncertas.

Susivilioję vis dėlto atvykti turi mažą viltį

ei vis dėlto užsimanėte Valstybės dieną švęsti Palangoje, maža viltis dar trečiadienio vakarą šviečia – booking.com programėlė rodo, jog liepos 6–9 dienomis norint dviems suaugusiems žmonėms apsistoti Palangoje, liko vos 3 proc. svetainėje siūlomų vietų. Pats pigiausias variantas, siūlomas šioje platformoje, dviems žmonėms už 3 naktis atsieis 145 Eur, tačiau iki paplūdimio teks paėjėti. Čia laisvas liko vos vienas kambarys.

Trečiadienį prieš Valstybės dieną į Palangą jau plūsta poilsiautojai, nuotr. Justina Asakavičiūtė

Dar yra pasiūlymų 170–270 Eur ribose dviems žmonėms už tris naktis ir čia jau turite viltį rasti nakvynę netolies centro ir ne per toliausiai paplūdimio. Pasiryžusiems už ilgą savaitgalį Palangoje kišenę papurtyti labiau galimybių dar išties yra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)