Itin stiprus škvalas pirmadienio naktį praūžė Kybartuose, o čionykščiai gyventojai dalinasi nuostolių vaizdais.

Facebook grupėje „Orų entuziastai“ Kybartų ir apylinkių gyventojai pirmadienio rytą pasakoja matantys ne tik išvartytus medžius, šiltnamius, nuneštus stogus, po kiemą išnešiotus daiktus, tačiau dalis gyventojų vis dar yra be elektros.

Nuostoliai po škvalo Kybartuose, skaitytojos Vytenės nuotr.

Tuo tarpu į pietus nuo Kybartų esančiame Vištytyje iš dangaus krito nemenki ledo gabaliukai, kurių nuotraukomis taip pat dalinasi vietos gyventojai.

„Vis dar neturim elektros, stogai nunešti, medžių daug išvirtusių- vaizdelis ryte nejaukus pasirodė“, – pirmadienį 10 val. ryto pasakoja Kybartų gyventoja Ilona.

Nuostoliai po škvalo Kybartuose, skaitytojos Juditos nuotr.

Ne tik liūtys ir vėjai, bet ir tropinis karštis kamavo Lietuvos gyventojus, tačiau hidrometeorologai tikina, jog tam atėjo pabaiga: Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, antradienio naktį šilta oro masė galutinai paliks mūsų šalį.

Paryčiais temperatūra pažemės iki 11–16 laipsnių. Debesų bus gana daug, iš jų visoje šalyje palis, vietomis vis dar gali lyti smarkiai.

Nuostoliai po škvalo Kybartuose, skaitytojos Dovilės nuotr.

Pietvakarių krypties vėjas išliks stiprus, gūsiai daugelyje rajonų sieks 15–20 m/s, o pajūryje įsismarkaus iki 23 m/s.

Antradienio dieną orus lems energingas ciklonas. Išliks vėjuota, pietvakarių vėjo gūsiai daugelyje rajonų sieks 15–20 m/s, pajūryje pirmoje dienos pusėje galimi ir stipresni užpūtimai. Vyraus debesuotas su pragiedruliais dangus, o trumpi lietūs iki vakaro praslinks per daugelį šalies rajonų. Gausesni jie bus vakarinėje pusėje.

Nuostoliai po škvalo Kybartuose, skaitytojos Juditos nuotr.

Diena numatoma gana vėsi, temperatūra įdienojus pakils tik iki 15–20 laipsnių. Trečiadienio naktį atmosferos slėgis augs, debesys sklaidysis ir trumpai palis jau tik vietomis, didesnė tikimybė pajūryje. Vėjas pamažu rims, pavojingų gūsių jau nenumatoma. Temperatūra pažemės iki 8–13, pajūryje 14–16 laipsnių šilumos. Dienos metu debesuotumas vėl didės, trumpai palis didesnėje šalies dalyje. Kai kur gali pasigirsti perkūnija. Pūs apysmarkis pietų, pietvakarių vėjas. Aukščiausia temperatūra bus tarp 18–23 laipsnių šilumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją