DELFI skaitytoja Giedrė, dirbanti Kaišiadorių turizmo centre, savo socialiniame tinkle dalinasi nuotraukomis bei įspūdžiais ir sako, kad to, kas buvo paskutinę parą, su savo kraštiečiais dar niekad nėra matę.

Nuotraukos iš Žiežmarių, Strėvos, Kertuso, Kiementos, Pakertų, Burbiškių liudija įspūdingus, neįtikėtinus šiam Lietuvos kampeliui, vaizdus: keliai virtę upeliais, įgriuvomis, nuošliaužomis, namai, paskendę vandenyje.

Andrėjaus Tomenko nuotr.
Moteris sako, kad šis laikotarpis ne tik kelia problemas, bet ir yra išties įdomus bei neeilinis įvykis jų kraštui, kartu su kolegomis ir draugais šįvakar vėl vyks po apylinkes stebėti liūties padarinių.
Andrėjaus Tomenko nuotr.

Sinoptikai pastebi, kad vos per pusantros paros Lietuvoje iškrito tiek kritulių, kiek įprastai neiškrenta per tris savaites, o užfiksuotus liūties padarinius bei nuostolius sunku ir besuskaičiuoti – nuo Lietuvos simbolio Gedimino pilies kalno nuošliaužos iki tolimiausių šalies kaimpelių, kur susmigo keliai ar visiškai užtvindyti gyvenamieji namai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją