Visą savaitę buvo prognozuojama, kad jau penktadienį gerokai atvės, oras neprimins vasaros, tačiau Palangoje visą penktadienį švietė saulė, nors termometro stulpelis ir nekilo labai aukštai.

Nuo pat penktadienio ryto prie jūros plėvesavo ir raudonos vėliavos, draudžiančios poilsiautojams maudytis, tačiau vakarop Baltijos jūros bangos nurimo ir drąsiausieji galėjo žengti į bangas.

Iš Kretingos į Palangą atvykusi pusbrolių kompanija DELFI pasakojo, kad, palyginus su kitais vakarais, matyti, kad Palangoje – daug poilsiautojų. Jie juokavo, kad atvyko čia pasivaikščioti ir išleisti viso mėnesio atlyginimo, mat Palangoje – itin brangu.

Didelėmis kainomis skundėsi ir kiti poilsiautojai iš Utenos, tačiau džiaugėsi, kad dar ketvirtadienį Palangą niaukę debesys nuslinko ir pagaliau šildo saulė.


Dieną Palangoje vaikščiojosi ir kelios kompanijos iš JAV, prekeiviai pasakojo, kad šįmet į Palangą atvyksta svečių ne tik iš Rusijos ar Vokietijos, bet ir iš Didžiosios Britanijos.

Jau rytoj Palanga švęs Joninių išvakares, nors didžioji Joninių šventė vyks Šventojoje.

Tiesa, Palangos verslininkai džiūgauja, kad šįmet poilsiautojai nešykšti ir atveria pinigines, o Šventojoje nuotaikos kitokios. Nakvynę vos už penkis eurus siūlanti moteris DELFI skundėsi, kad ši vasara itin prasta. Penktadienio popietę ji buvo išnuomojusi vos vieną namelį.

Ne itin džiugiai kalbėjo ir kita namelius nuomojanti moteris. Tačiau panašu, kad Palangos verslininkai net po vėsaus Joninių savaitgalio neturėtų skųstis.

Poilsiautojai Palangoje:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)