Į jūros spąstus pakliuvo ir du baltarusiai, ir būrelis lietuvaičių.

Tai nutiko Girulių pliaže.

Iš pradžių ėmė skęsti 18-metis iš Minsko su mama, o vėliau iš jūros teko traukti ir dvylikametę klaipėdietę, poilsiavusią su močiūte.

„Labiausiai liūdina tai, kad tiek baltarusiai, tiek mūsų tautiečiai nepaiso ženklų „Duobė“ ir „Maudytis draudžiama“. Jie ėjo maudytis būtent į tas vietas ir atgalinės jūros srovės ėmė juos nešti tolyn į jūrą“, – pasakojo BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas, Klaipėdos gelbėtojų vadas Aleksandras Siakki.

Anot jo, jei ne žaibiška gelbėtojų reakcija, šie įvykiai galėjo pasibaigti tragedija.

„12-metės močiūtė pasakojo, kad įdėmiai stebėjo savo anūkę, besimaudančią jūroje, ir tik akimirkai nuleido žvilgsnį ir staiga pamatė jau srovės nuneštą ir besikapanojančią vandenyje anūkę. Tai gera pamoka, kad negalima nepilnamečiams leisti maudytis vieniems. Laimei, viskas gerai baigėsi“, – sakė A. Siakki.

Klaipėda

Skendusiemd baltarusiams prireikė ir medikų apžiūros, bet rimtesnių pasekmių, išskyrus patirto šoko, šįkart išvengti pavyko.

Dar šiandien Klaipėdos gelbėtojams teko keliems lietuvaičiams padėti išeiti iš duobės.

„Kabo geltona vėliava ir žmonės atsipalaidavo. Jūra būna pavojinga, ypač tada, kai yra atgalinės srovės ir bangos. Poilsiaukite atsakingai“, – ragino Klaipėdos gelbėtojų vadas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)