„Tai bus pirmasis žalias sodas ant Vilniaus senamiesčio stogo. Ir tai – pirmoji galimybė pasigrožėti senamiesčio panorama iš šios perspektyvos. Sodas ant stogo – tai ne tik apžvalginis objektas, tačiau ir erdvė, kuri trauks vilniečius bendrauti, susitikti su šeima ir draugais ar tiesiog gėrėtis miesto architektūra“, - sakė projekto organizatoriai.

Projektuoti sodą unikalioje erdvėje pakviesta landšafto dizainerė Renata Mikailionytė šią užduotį priėmė kaip iššūkį – jai dar nebuvo tekę kurti sodo tokioje neįprastoje aplinkoje. Tačiau rezultatu dizainerė yra labai patenkinta: „Nepaisant to, kad visas dienas lijo, dirbome pilnu pajėgumu. Todėl darbai jau eina į pabaigą, liko tik kosmetinis sutvarkymas.

Turime pačių įvairiausių augalų - šermukšnių, gluosnių, karklų, agrastų. Taip pat daugiamečių gėlių ir net braškių, paprikų. Vaizdas puikus! O ir lietus mūsų neišgąsdino - sodininkas turi būti pripratęs prie lietaus. Tokia jau ta darbo specifika“, - šypsojosi R. Mikailionytė.

Apie ant stogo gimstantį sodą išgirdę vilniečiai vaikščiodami po sostinės senamiestį vis dažniau užverčia galvą spėliodami naujosios erdvės buvimo vietą.

Vilniečiai ir miesto svečiai sode ant stogo galės apsilankyti nuo rugpkūčio 29 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)