Viena liūčių juosta ketvirtadienio vakarą slinko nuo Pasvalio iki Vilniaus, kita – nuo Raseinių iki Varėnos.

Nuotraukomis „Facebook“ tinkle pasidaliję paskyros „Orai ir klimatas Lietuvoje“ sekėjai nurodė, kad dangus su žeme maišėsi įvairiose Lietuvos vietovėse. Tiesa, nors vienas vartotojas pasidalijo nuversto medžio sostinėje nuotrauka, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovai tvirtino, kad iškvietimų dėl vėjo ar lietaus padarinių ketvirtadienį nesulaukė.

Lietaus kai kuriose vietovėse turėtume ir penktadienio popietę. Kaip praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, negausaus lietaus turėtume sulaukti sostinėje ir Kaune, nors termometro stulpeliai kils iki lietuviškai vasarai įprastos temperatūros – 23-25 laipsnių.

Pro Lietuvą praslinko lietus ("Orai ir klimatas Lietuvoje" nuotrauka)

Vėsiausia penktadienį turėtų būti Kaune. Čia įšils iki 23 laipsnių, kiek šilčiau – sostinėje – termometro stulpeliai kils iki 25 laipsnių. Panaši temperatūra turėtų džiuginti ir Šiaulių, Klaipėdos, Panevėžio gyventojus.

Šeštadienį dar labiau įšils. Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje temperatūra turėtų kilti iki 28-29 laipsnių.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimi, šeštadienį gausiai turėtų palyti Vilniuje ir Klaipėdoje. Prognozuojama, kad Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje bus saulėta.

Sekmadienį daugelyje rajonų turėtų būti vasariškai karšta ir saulėta.

Pro Lietuvą praslinko lietus ("Orai ir klimatas Lietuvoje" nuotrauka)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)