BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas ir gelbėtojų vadovas Aleksandras Siakki teigė, kad šios juodos dėmės pajūrio krante pastebėtos nuo molo naujosios perkėlos link, kažkur apie 6 kilometrų atstumu.

Jis teigė, kad informacija perduota aplinkosaugininkams. Šie buvo atvykę ir paėmė mėginius.

Pirmadienio rytą telefonu susisiekus su aplinkosaugininkais, kol kas konkrečių atsakymų, kas tai yra, suteikta nebuvo.

Buvo teigta, kad stipraus naftos kvapo neaptikta, tik pavienės mažos tepios žolelės.

Aplinkosaugos specialistai pripažino, kad palietus šios žolelės šiek tiek tepa rankas, tačiau tai nėra dideli dumblių gabalai.

„Perduosime jūros inspekcijai ir Klaipėdos miestui“, – telefonu teigė specialistė.

DELFI primena, kad prieš savaitę poilsiautojai, paskambinę telefonu 112, pranešė, kad jūroje mato didžiulę juodą dėmę ir pamanė, kad ten galbūt išsiliejo tepalai, dyzelinas ar kitos taršios jūrai medžiagos.

„Buvo didžiulis rūkas, sunkiai matėsi. Nebuvo galima į orą kelti sraigtasparnio, tad gelbėtojai bandė vandens motociklais apžiūrėti esamą vandens teritoriją. Matėme juodą maždaug 2 km skersmens dėmę, bet jokio kvapo nebuvo ir ta dėmė greitai dingo. Vėliau, prasisklaidžius rūkui, į orą kilo ir sraigtasparnis su aplinkosaugos darbuotoju, bet jau dėmės nebebuvo. Galima versija tokia, kad dėl lietaus jūros srovės galėjo atnešti purvo, tačiau jis greitai išsisklaidė“, – tokią versiją tuomet įtarė gelbėtojai.

Aplinkosaugos specialistai neatmeta galimybės, kad šie du atvejai vienas su kitu gali būti susiję.

„Gal nuo dugno pakėlė prieš savaitę matyta dėmę“, – svarstė aplinkosaugininkai.

Vyksta tyrimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją