„Septynetu dėl prasto oro“, – vertinimą įvardijo vilnietė. J. Basanavičiaus gatvėje sutikta kauniečių pora taip pat Palangą įvertino vos septynetu. „Vien dėl oro“, – savo vertinimą pagrindė vyras, tačiau žmona nesutiko. „Dėl publikos“, – tvirtino moteris, pridurdama, kad ji būtų linkusi Palangą vertinti šešetu-septynetu.

„Trejetu, – vertinimą rėžė kitas vyras, atvykęs iš Pietų Lietuvos. – Aš pirmą kartą Palangoje, nesitikėjau, kad bus taip blogai, kaimietiškai.“ Jis tvirtino, kad ir vaikystėje jam neteko atostogauti Palangoje, mieliau rinkdavosi Šventąją ar Klaipėdą, Melnragę.

Iš Pietų Lietuvos atvykusio vyro žmona Palangai buvo dosnesnė: „Man viskas čia įprasta, aštuonetas, gal devynetas. Man čia gerai, kasmet būnu“.

Septynetu Palangą įvertinusi vilnietė skundėsi, kad dėl prasto oro negali daryti to, ko ir atvažiavo į kurortą: „Oras labai sugadina nuotaiką, o atvažiavome pasimaudyti, pasideginti, o kopose nelabai įdomu“.

Palanga

Vyresnio amžiaus pora tvirtino, kad tokiu oru Palangą gali vertinti tik nuliu. „Šalta, nors šiaip normaliai, duočiau devynetą. Jei oras būtų geras, būtų visai gerai“, – tvirtino panevėžietė, o šalia stovėjęs vyras su šypsena tikino, kad Palangai vienareikšmiškai duotų patį geriausią pažymį – dešimtuką.

Vos prieš pusvalandį į Palangą atvykusi vilniečių šeima tikino, kad dar negali rašyti jokio pažymio, nes paskutinį kartą čia lankėsi prieš dešimtmetį. „Viskas pasikeitė į gerą pusę, – teigė moteris. – Dar tik 500 metrų nuėjome, bet pirmas įspūdis buvo toks, kad nustebau pamačiusi, jog nebėra plastikinių kėdžių baruose. Tai pirmas įspūdis, daugiau dar nematėme.“

Šalia stovėjęs vyras tikino, kad Palanga keičiasi į gerą: „Labai išgražėjusi, progresas tikrai yra“.

J. Basanavičiaus gatve ėjusi šiaulietė taip pat tvirtino, kad Palanga keičiasi ir gražėja. „Parašyčiau aštuonetą“, – teigė moteris.

Palanga

Jauna pora, atvykusi iš Kauno, taip pat nebuvo patenkinta oru. „Kai geras oras, būna geriau, bet šiaip viskas gerai. Rašyčiau devynetą“, – teigė mergina. Jos vaikinas tvirtino, kad šiandien oras jau geras, ankstesnėmis dienomis, anot jo, buvo prasčiau. „Šiandien oras jau geras, o už vakar ir užvakar rašyčiau tarp šešių ir septynių“, – teigė kaunietis.

Italijoje gyvenanti Lietuvė Palangą įvertino septyniais. „Tik dėl oro, kad niekada negali žinoti, kaip bus. Ir šiaip Palanga truputį kaimo stiliaus. Ir žmonės, ir miestas, bendrai, – kalbėjo mergina. – Gyvename užsienyje, tai ten ne toks vaizdas.“

Palanga

Su dukra iš Druskininkų atvykusi moteris teigė, kad pastarąjį kartą čia atostogavo labai seniai. „Bet man vien jūra daug reiškia. Dešimt rašau vien dėl jūros, – teigė druskininkietė, o į klausimą, kur dar atostogaudavo, jei ne Palangoje, atsakė, kad lyg ir niekur. – Laikas eina, o vaikas užaugo, norėjo prie jūros, tai atvažiavome.“

Radviliškiečių šeimos nuomonės dėl pažymio Palangai gerokai išsiskyrė – vyras įvertino vos septyniais, o moteris – stiprų dešimtuką. „Šaltoka“, – tikino iš Radviliškio atvykęs vyras, nors jo žmona nenusileido ir laikėsi savo nuomonės – geriau nėra.

Palanga

Dešimtuku Palangą įvertino ir klaipėdietis, šiuo metu besidarbuojantis Palangoje. „Šiuo metu gyvenu Palangoje, tai man ir darbas, ir atostogos čia. Viskas puikiai“, – kalbėjo vyras.

Kitas klaipėdietis Palangą įvertino išskirdamas privalumus ir trūkumus: „Už gamtą ir jūrą devynis, o už Basanavičiaus gatvę – ketvertą“.

Aštuonetu Palangą įvertinusi vilniečių porelė teigė, kad čia užsuko tik trumpam. „Viskas čia gerai, atvažiavome pasivaikščioti iš Šventosios, nes atostogaujame ten“, – kalbėjo vilniečiai.

Palanga

Kaunietis Palangą įvertino devynetu. „Labai pasikeitusi Palanga. Dabar praėjome, yra tokių dalykų, kurių anksčiau nebuvo“, – teigė vaikinas. Jo draugė Palangą įvertino dar geriau – dešimtuku. „Labai gražu man čia ir labai patinka. Dabar daug kas atnaujinta. Viskas labai gerai“, – teigė mergina.

Dar vienas kaunietis nebuvo toks dosnus ir Palangą įvertino aštuonetu. „Dažnai čia būdavau vasaromis, dabar labai daug dalykų pasikeitę, keistai atrodo. Iš vienos pusės tai gerai, tačiau atrodo keistai, nes akys buvo pripratusios prie kitokio vaizdo“, – tvirtino kaunietis.

Palanga:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (205)