Šeštadienio vakarą įvažiuojant į Šventąją pakelėje nebuvo nė gyvos dvasios, siūlančios nakvynės vietą. Tai jau leido suprasti, jog ir Šventoji, kaip kiti pajūrio kurortai, yra sausakimša.

Savaitgalį Šventojoje vyko ir Žvejų šventė, tačiau, regis, ji traukos objektu netapo, nes eilė nusidriekė tik prie nemokami dalijamos žuvienės, o kitos atrakcijos, koncertas žmonių nedomino.

Pajūryje dieną praleidę poilsiautojai, vakare pasipuošė ir išsirengė pasivaikščioti po miestelį.

Šventojoje nėra pėsčiųjų bulvaro, todėl ant šaligatvių susidarė tikros žmonių spūstys, pro kurias prasibrauti buvo sudėtinga.

Panašu, jog į Šventąją, kaip ir kasmet, atvyksta mažesnes pajamas turintys poilsiautojai, kurie stengiasi neišlaidauti. Todėl nemažai žmonių į suvenyrų kioskus užsukdavo tik pasižvalgyti, valgį (kebabus, kitus greitus užkandžius) pirko kioskeliuose, kurių Šventojoje vis dar yra daugybė.

Dalis poilsiautojų kepė šašlykus prie savo išsinuomotų poilsio namelių, aišku, prie valgio atsirasdavo ir stipraus alkoholinio gėrimo butelių.

Žmonės taip pat užplūdo prekybos centrais vadinamas parduotuvėlės, iš kurių jie šlavė maistą, alkoholinius gėrimus ir traukdavo į savo išsinuomotą nakvynės vietą.

Nepaisant to, ir Šventosios kavinės buvo sausakimšos. Kurorte kavinių nėra tiek daug, kiek Palangoje, ir visose jose šeštadienio vakarą laisvų vietų nebuvo. Norint į jas patekti pavalgyti ar išgerti, teko pastovėti eilėse.

„Žmonių tiek daug, kad net negaliu pasakyti, kada bus pagaminti patiekalai, nes suktis nebespėja nei virtuvė, nei baras“, – atsiduso vienos populiarios kavinės padavėja.

Pasivaikščiojus po Šventąją, galima konstatuoti, jog poilsiautojų kontingentas joje nesikeičia. Poilsį Šventoje renkasi šeimos, jaunuolių poros iš mažesnių Lietuvos miestelių, kaimų. Panašu, jog dauguma poilsiautojų iš savo spintų ištraukia apdarus, kuriuos taupo atostogoms, todėl atostogautojų stilius verčia aikšioti iš nuostabos. Pagrindinis jaunuolių papuošalas – kuo storesnė grandinėlė ant kaklo.

Tokiems poilsiautojams buvo pritaikytos ir kavinių programos – skambėjo tokia rusiška muzika, kokią, pavyzdžiui, Palangoje jau sunku išgirsti, naktinei programai kai kurios kavinės pakvietė tokias scenos žvaigždes, kurios nevengia į savo koncertinius turus įtraukti ir mažesnių Lietuvos miestelių.

Nors sekmadienį oras pajūryje iki pietų buvo kiek subjuręs – karštis taip nebealino, saulė sunkiai prasiskverbia pro debesis, po vidurdienio padėtis pasitaisė.

Prognozuojama, jog poilsiautojai Šventosios neapleis ir kitą savaitę, kai vėl numatomi tropiniai karščiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (431)