Poilsiautojams nieko neliko, tik skubėti iš paplūdimio ir glaustis nuomojamuose būstuose, kavinėse arba bandyti ieškoti kitų pramogų, pavyzdžiui, eiti į kino teatrą „Naglis“, prie kurio kasos nuolat sukiojosi nuo lietaus besislepiantys žmonės.

Lietuvos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas DELFI sakė apie 13 val. visus poilsiautojus iš paplūdimio  išvarė griaustinis ir žaibas. Apie 14 val. merkiant lietui paplūdimys buvo tuščias, lietus smarkiai lijo.

„Jūroje pradėjo žaibuoti, pravažiavau su džipu ir perspėjau žmonės, kad nebūtų vandenyje. Tuo metu maudėsi keturi-penki žmonės, jie supratingai išlipo iš vandens“, - sakė J. Pirožnikas.

Gelbėtojų vadovo vertinimu, priešpiet į paplūdimį buvo atėję iki 3 tūkst. žmonių.

„Lietus paplūdimio smėliui yra gerai, nes nusodina dulkes, paplūkia smėlį, bet galėjo ir nelyti, kai žmonės dabar suvažiavo“, - sakė jis.

Po 14 val. lietus liovėsi ir dangus kiek prašviesėjo. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Klaipėdos skyriaus meteorologė Monika Noreikaitė DELFI sakė, kad toks permainingas oras bus visą savaitgalį.

„Penktadienį antroje dienos pusėje protarpiais palis, gali būti ir perkūnija, gūsingas vėjas su debesimis. Panašios prognozės yra ir šeštadieniui bei sekmadieniui. Temperatūra laikysis apie 19-20 laipsnių šilumos“, - teigė ji.

Oro temperatūra penktadienį nusprendusių ilsėtis prie jūros nelepina: Palangoje apie pietus oro temperatūra buvo 19 laipsnių, o vandens – 20 laipsnių šilumos. Ketvirtadienio orai Palangoje poilsiautojų taip pat nedžiugino - buvo apsiniaukę ir lijo lietus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)