Nusprendė pabaigti po gauto ultimatumo

„Savo vasaros rezidenciją Palangoje atsidarėme prieš gerus dešimt metų. Tuo metu kurortas sprendė ne „koncertų keliamo triukšmo“, o kur kas rimtesnes problemas. Kalbame apie minias marozų, suvažiavusių savaitgaliui Basanavičiaus gatvėje padaužyti kriaušę, hipsterių ar vienas kitą.

Išsinuomavę apleistą parodų paviljoną, savo jėgomis jį sutvarkėme ir pradėjome daryti tai, ką labiausiai mylime ir ko labiausiai trūko – po tiek laiko galime sakyti – mūsų miestui. Tai kokybiška ir aktuali muzika, šokiai, menas ir geras maistas. Esame nemaža dalis tos dabartinės Palangos, kuri tokia virto mūsų ir draugų kaip kad „I Love Palanga“, „Rąžė“, „Vaidilutė“ bei kitų dėka. Todėl itin gaila, kad miestui galų gale tapus šiuolaikinio išsilavinusio ir liberalaus jaunimo traukos centru, tenka baigti savo gyvos muzikos koncertų istoriją", – rašė renginių erdvės atstovai.

„Kalbame apie ultimatumą, kurį gavome iš tam tikrų institucijų atstovų. Šiems atrodo, kad kelių valandų koncertai, nepažeidžiantys jokių galiojančių įstatymų dėl triukšmo ir garsios muzikos laiko apribojimų, ar tai sužlugdys šalia įsikūrusį viešbutį, ar tai išgąsdins Birutės parke perinčius kormoranus. Ultimatumo pasirinkimai labai aiškūs, tad siekdami išlaikyti „Kablio“ ambasadą Palangoje turime atsisakyti visos vasaros koncertų planų.

Gaila dešimt metų darbo, gaila atlikėjų, kurie kaskart džiaugiasi galėdami pas mus sugrįžti, gaila jų gerbėjų, gaila reguliarių lankytojų, kasmet klausinėjusių apie programą, bet labiausiai gaila, kad 2023 metais Lietuvoje prasideda žaidimai be taisyklių, be argumentų, be kompromisų, ir tik su viena taisykle – „nes aš taip pasakiau“ – skelbta „Kalblys+Jūra“ Facebook paskyroje. Į paskutinįjį koncertą erdvės atstovai svečius kvietė nemokamai, o visiems į kitus, dar neįvykusius, koncertus įsigijusiems bilietus žmonėms pažadėta grąžinti pinigus.

Savivaldybės atsakymas nustebino: jokių ultimatumų nebuvo

Po šia žinia netrūko nustebusių ir pasipiktinusių komentatorių. „Lietuva gyvena 2023 m., bet Palangos savivaldybė 1990. Atkatai, panetkės ir monopolis“, – rašė vienas internautų. „O kai pačiam Birutės parke vyksta savivaldybės renginiai, groja muzika, tai viskas okei, kormoranam ir voverėm netrukdo. Epic“, – svarstė kitas. „Palangą vėl grąžinam tik močiutėm? O gal vis dėlto liks vietos ir jaunimui?“, – susierzinimo neslėpė trečias. Panašių komentarų ir jiems „like“ spaudžiančiųjų – šimtai.

Susisiekus su Palangos miesto savivaldybe ir paklausus, kodėl dešimtmetį sėkmingai veiklą vykdęs žmonių traukos centras dabar yra priverstas tą veiklą apriboti ar apskritai nutraukti, gautas netikėtas atsakymas – anot savivaldybės administracijos atstovės spaudai Tamaros Zaicevos, tokį „Kablys+Jūra“ pareiškimą reiktų vertinti kaip ryšių su visuomene akciją.

Palangos miesto savivaldybė

„Jokio Savivaldybės sprendimo stabdyti klubo veiklą nėra priimta ir niekas neketino bei neketina to daryti, jokių „ultimatumų“ taip pat nėra. Jei pasižiūrėtumėte bilietų pardavimų portalus, bilietai į renginius šiame klube ir toliau pardavinėjami, tad klubo pareiškimus apie užsidarymą ar veiklos pristabdymą, matyt, reiktų vertinti tik kaip viešųjų ryšių akciją.

Klubo paprašyta tik pritildyti renginių garsą. Ir tai viskas. Nes jis veikia net šešių (!) viešbučių kaimynystėje, o kai kurie iš jų yra vos keliolikos metrų atstumu. Mes privalome atsižvelgti į viešbučių nusiskundimus, kad svečiai vakarais, o kartais ir naktimis negali ilsėtis. Šie viešbučiai dirba ištisus metus, kuria darbo vietas ir įdeda labai daug rinkodarinių pastangų bei lėšų pritraukti į Palangą turistus. Viešbučiai negali būti vos kelis vasaros mėnesius veikiančio klubo įkaitais.

Taip pat atkreiptinas dėmesys, kad greta esančiame Birutės parke vyksta akustiniai renginiai. Klubas dešimt metų susitvarkė su garsu ir nebuvo jokių problemų, skundų ar žmonių nepasitenkinimo, tad ir šiemet gali puikiausiai susitvarkyti, jį kiek pritildyti, ir viskas bus gerai“, – penktadienį, liepos 7 d. Delfi komentavo Palangos miesto savivaldybės administracijos atstovė spaudai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją