Veisiejų kultūros namų organizuotos šventės „Švento Jono vakarėly“ renginiai prasidėjo vidurdienį, kai Lietuvos mėsinių galvijų augintojų ir gerintojų asociacija pristatė negausiai susirinkusiems smalsuoliams populiarėjančias Lazdijų krašte mėsinių galvijų veisles. Kas galėjo atsispirti žaviai gauruoto hailendų veislės buliuko šypsenai ar nesusižavėjo solidžia limuzinų ramybe, tam būtinai knietėjo sudalyvauti šunų grožio ir talentų konkurso „Geriausias draugas“ balsavime.

O kad Joninės yra krikščioniška šventė, neleido užmiršti galvijus, jų šeimininkus ir visus šventės dalyvius palaiminęs Veisiejų Šv. Jurgio parapijos klebonas Žydrūnas Burnys.

Iš tikrųjų gausiai rinktis į parką veisiejiečiai ir miestelio svečiai pradėjo tik vakare, kai scenoje jau keitė vienas kitą Veisiejų krašto folkloro kolektyvai, pakvipo čirškinamais kepsniais ir šviežiai nuskintais žolynais, iš kurių kiekvienas panorėjęs galėjo nusipinti vainiką.

O kai Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė ir miestelio seniūnas Zenonas Sabaliauskas pakvietė užlipti į sceną visus minioje buvusius Jonus ir Janinas, jų susirinko pora dešimčių.

Temstant į dangų pakilo Joninių laužo liepsnos, o šventės dalyvių eisena, pasišviesdama fakelais, nužygiavo prie Ančios ežero. Ne pirmus metus iš eilės ant pontoninio liepto sulipo tiek žmonių, kad jis pavojingai pasviro. Net ir sušlapę kojas vainikėlių plukdytojai neatsisakė šios apeigos, vieni kitus prilaikydami, kad nenuslystų į gelmę.

Kad neliktų nusivylę ir tie, kam fokloro kolektyvų ir kaimo kapelų muzikos neužtenka, Joninių nakties linksmybes pratęsė popmuzikos atlikėjai „Husarai“, o didesnių ar mažesnių Joninių laužų pašvaistės iki aušros švytėjo ne tik pačiuose Veisiejuose, bet ir Ančios, Snaigyno, Trikojo, Samanio pakrantėse, kur praleisti ilgojo savaitgalio suvažiavo šią vasarą dar neregėtai daug poilsiautojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją