Didėjančios jaunesnių klientų gretos

Anot pranešimo žiniasklaidai, šiais laikais didelė dalis jaunų suaugusių suvokia rūpinimosi savo sveikata svarbą, stengiasi užbėgti ligoms už akių. Lietuvos sveikatos apsaugos ministerijos užsakymu rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanijos „Spinter tyrimai“ 2021 m. atliktoje 30–45 metų amžiaus Lietuvos gyventojų̨ apklausoje net trys ketvirtadaliai (75 proc.) respondentų sutiko, kad yra atsakingi už savo sveikatą, t. y. rūpinasi savo sveikata, stengdamiesi palaikyti kuo geresnę jos būklę.

Jauni žmonės, suprantantys, kad sveikata yra didelis gyvenimo turtas, už kurį reikia prisiimti atsakomybę, kurį reikia saugoti ir puoselėti, vis dažniau susidomi sanatorijose teikiamomis paslaugomis. „Matau, kaip svečių amžius vis jaunėja, todėl džiaugiuosi, jog sanatorinį poilsį atranda ir šeimos su vaikais, jaunimas“, – tvirtina kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas-Makalius.

Eglės sanatorija

Pats kelionių agentūros „Makalius“ ir projekto „Makaliaus Lietuva“ įkūrėjas pirmą kartą sveikatinantį poilsį išbandė Birštone įsikūrusioje „Versmės“ sanatorijoje. Nors tąkart važiavo nusiteikęs skeptiškai, manydamas, kad tokiose vietose siūlomos paslaugos aktualios tik senyvo amžiaus žmonėms arba sergantiems, patyrusiems traumas, tačiau jau po pirmų viešnagės akimirkų savo nuomonę pakeitė. „Vos spėjau suktis, kiek daug procedūrų norėjosi išbandyti. Druskų kambarys, relaksacija, gydomoji mineralinė ir purvo vonios, gydomieji masažai (truputį net skaudėjo, bet koks palengvėjimas vėliau užplūdo!)“, – dalijasi R. Širvinskas-Makalius, dabar jau įsitikinęs, kad sanatorijos turi ką naudingo pasiūlyti kiekvienam – tiek senjorui, tiek jaunam, sveikam žmogui.

Nauji patogumai, patobulintos programos

Per paskutinius keletą metų vienos žymiausių Lietuvoje veikiančių sanatorijų įgyvendino išties nemažai pokyčių. Pasak „Makaliaus Lietuva“ projekto vadovo Andriaus Dudavičiaus, pagrindinės to priežastys yra konkurencija (Lietuvoje vis aktyviau kuriasi naujos, modernios sveikatinantį poilsį siūlančios apgyvendinimo įstaigos) ir, žinoma, siekis kuo geriau patenkinti besikeičiančius klientų poreikius. „Klientai, rinkdamiesi sveikatinantį poilsį, vis labiau kreipia dėmesį ne tik į sanatorijoje siūlomas procedūras, bet ir į apgyvendinimo kokybę, aptarnavimą, maitinimą, baseinų ir pirčių paslaugas (pastarosios sanatorijose yra priskiriamos prie sveikatinamųjų), taip pat labai domisi inovacijomis“, – pastebi A. Dudavičius.

Versmės sanatorija

Palangos „Gradiali“ sanatorija įsigijo naujos kartos įrangą ir praplėtė paslaugų sąrašą, taip pat atnaujino ir patį pastatą – įrengė naują korpusą, padidino baseino ir pirčių bei kitų patalpų plotus. „Eglės“ sanatorija patobulino siūlomas programas, įdiegdama „viskas įskaičiuota“ sistemą. Dabar svečiai gali mėgautis ne tik procedūrų gausa ir įvairiomis pramogomis, bet ir neribotu maitinimu bei neribotais apsilankymais vandens ir pirčių komplekse. Kiti pasikeitimai – įrengti specialiai jaunoms šeimoms skirti kambariai, puikiai draugų kompanijoms tinkantys jungiamieji kambariai, Druskininkuose su sanatorijos gydykla stikline galerija sujungtas vienas gyvenamųjų korpusų, atnaujinta senoji mineralinio vandens biuvetė.

R. Širvinskui-Makaliui per pastaruosius metus teko apsilankyti tiek Palangos „Gradiali“, tiek Druskininkų ir Birštono „Eglės“ sanatorijose. „Skanus lietuviškas maistas, profesionalūs darbuotojai bei visos viešnagės metu lydintis džiugesys, kad iš čia išvyksiu ne tik pailsėjęs, bet ir pasisveikatinęs“, – taip savo įspūdžius pranešime žiniasklaidai apibūdina kelionių ekspertas. Beje, pokyčiai neaplenkė ir sanatorijos, kurioje R. Širvinskas-Makalius sveikatinantį poilsį išbandė patį pirmą kartą – dabar sanatorijoje „Versmė“ galima rasti renovuotus, šiuolaikiškai įrengtus kambarius, atnaujintas tam tikrų paslaugų patalpas, naujai sumontuotą masažo ir kitų kabinetų įrangą.

Eglės sanatorija

Be to, tai tik dalis Lietuvoje sveikatinimo paslaugas teikiančių įstaigų, galinčių didžiuotis sėkmingai įgyvendintais pokyčiais. Pavyzdžiui, Birštono „Tulpės“ sanatorija atnaujino apgyvendinimo paslaugas (padarė tai viena pirmųjų iš seniausiai Lietuvoje veikiančių sanatorijų), maitinimo erdvę, dalis kambarių bei procedūrų kabinetų atnaujinta ir Druskininkuose įsikūrusioje sanatorijoje „Dainava“.

Gradiali Palanga

Keistis svarbu, bet ne svarbiausia

Nors šiandien žmonės rinkdamiesi sanatoriją vis didesnę reikšmę suteikia tokiems kriterijams kaip apgyvendinimo kokybė, maitinimas, baseinų ir pirčių paslaugų prieinamumas, tačiau sveikatinimo procedūros vis tik išlieka sanatorinio poilsio pagrindas. „Pastebime, kad klientų keliami reikalavimai sanatoriniam poilsiui panašėja su lūkesčiais, keliamais SPA poilsiui, tačiau šių paslaugų tapatinti nereikėtų“, – sako A. Dudavičius.

Sanatorija „Dainava“

SPA poilsis daugiau orientuotas į atsipalaidavimą, pasilepinimą, grožio puoselėjimą, o sanatorinis poilsis į organizmo ir kūno stiprinimą, savijautos gerinimą. Visgi, pasak „Makaliaus Lietuva“ projekto vadovo, yra ir tokių sanatorijų, kurios šalia sveikatinimo ir gydomųjų procedūrų siūlo ir SPA paslaugas, tad klientas vienoje vietoje gali gauti ir tai, ir tai. Vienos iš tokių vietų – anksčiau minėtos „Gradiali“, „Tulpės“, „Versmės“ sanatorijos.

Tulpės sanatorija

Nepriklausomai nuo vykstančių pokyčių, sanatorijose teikiamų paslaugų esmė išlieka ta pati – padėti žmonėms pasijusti geriau, nesvarbu, kokio amžiaus jie būtų. Kineziterapijos užsiėmimai, mineralinė vonia, povandeninis masažas, aromaterapija ir kitos sveikatinimo procedūros suteikia naudos tiek senjoro, tiek jauno žmogaus sveikatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją