Pramogavo nieko neskaičiuodami ir vis tiek išleido daug mažiau

Susipažinti su Lenkijos pajūriu Vytautas, pats kilęs iš Palangos, nutarė pirmąjį birželio savaitgalį. Su draugų kompanija dvi dienas jie praleido Gdanske, dar pusantros dienos skyrė poilsiui Sopote. Nors buvo girdėjęs, kad Lenkijoje atostogauti galima pigiau, tačiau nesitikėjo, kad didysis vasaros atidarymas pažers tiek daug staigmenų. Anot jo, skirtumas tarp lietuviško ir lenkiško pajūrio yra didžiulis.

„Maistas daug pigiau. Iš tikrųjų, viskas jaučiasi, kad pigiau negu pas mus. Sakykime, buvome pakankamai didelė kompanija – 8 žmonės. Ėjome vakarieniauti Sopote į gerai įvertintą itališką restoraną prie molo. Maistas tikrai buvo labai skanus. Tai jūs įsivaizduokite – 8 žmonės sumokėjo 250 eurų. Valgėme nieko neskaičiuodami – buvo tiek picos, tiek visokiausių karštų patiekalų. Ir viskas gavosi po trisdešimt kelis eurus žmogui. Lietuvoje už tokią vakarienę būtų kažkas netoli 350 eurų“, – lygina Vytautas.
Palanga

Jo skaičiavimu, kone 4 dienų savaitgalio atostogos Lenkijos pajūryje vienam žmogui kainavo apie 450 eurų – į šią sumą įskaičiuotos kelionės išlaidos, maitinimas, pragyvenimas ir visos kitos išlaidos, susijusios su pramogomis.

„Gyvenome po du arba po tris, priklausomai nuo viešbučio. Sakykime, Gdanske po tris, Sopote po du. Ir tikrai geruose viešbučiuose buvome – „Radisson Blu“ buvo Gdanske, o Sopote „Sheraton“. Nakties kaina, jeigu tiksliai pamenu, Gdanske buvo 60 eurų žmogui, o Sopote – 80 eurų. Tai čia Lietuvoje, jeigu paimtume 4–5 žvaigždučių viešbučius, tai net arti tokių kainų nerastume. Lyginant Sopotą su Palangą, ten mažiausiai 30 proc. pigiau viskas“, – sako Vytautas.

Palyginimui, artimiausiomis dienomis Palangoje netoli centro esančių trijų žvaigždučių viešbutyje už nakvynę dviviečiame kambaryje teks sumokėti apie 100 eurų, o keturių žvaigždučių viešbutyje – apie 150 eurų. Tiesa, tolėliau galima rasti ir namelių, kurie žada mažiau patogumų, tačiau draugiškesnę kainą – pavyzdžiui, galima rasti vietų, kur nakvynė dviem suaugusiems kainuoja 38 eurus.
Sopotas

Mieliau rinktųsi atostogas Lenkijoje: žada ten šiemet dar sugrįžti

Kainų skirtumai akivaizdūs kalbant ne tik apie maitinimą ar apgyvendinimą, bet ir pramogas. Pavyzdžiui, sugalvoję pasigrožėti Palangos panorama iš apžvalgos rato, sumokėsite 14 eurų. Tuo metu Gdanske tokia patirtis kainuoja 7 eurus.

Anot Vytauto, skirtumas tarp Gdansko ir Sopoto – minimalus. Jis taip pat pripažįsta, kad kaina nebuvo vienintelė priežastis, viliojusi išbandyti kaimyninės šalies pajūrį.

„Tiesiog norėjome kažką naujo pabandyti. Esame girdėję, kad faina, ir iš ekonominės pusės daug patraukliau važiuoti į Lenkiją. Mes važiavome dviem automobiliais ten, tai gavosi geros 7 valandos kelio. Kelionė paliko gerą įspūdį, todėl planuojame šią vasarą ten dar sugrįžti“, – sako Vytautas.
Gdanskas

Palyginus lietuvišką ir kaimyninės šalies pajūrį, Vytautas svarsto, kad šiandien mieliau atostogautų Lenkijoje.

„Visada įsivertini finansines puses. Pas mus ne visai adekvačios kainos, palyginus su mūsų uždarbiu. Matosi, kad tiesiog neapsimoka ten važiuoti. O kalbant apie oro sąlygas ir visa kita – viskas labai panašu“, – pastebi Vytautas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)