Šuns pietūs gali būti brangesni nei jūsiškiai

Vasaros atostogos dažnam neįsivaizduojamos be jūros, o jei auginate šunį – tai tikriausiai atostogų šiandien neįsivaizduojate ir be jo. Todėl kasmet vasarą pajūryje vis dažniau tenka matyti šeimas su šunimis, o šiuos įsileidžia vis daugiau viešbučių ir restoranų. Kone prie kiekvienų durų stovintis vandens dubenėlis turbūt jau nieko nebestebina, tačiau kai kurie verslininkai pasiruošę ne tik priimti augintinius, bet ir neįprastai juos palepinti.

Dažnam turbūt jau teko matyti garsųjį šunų meniu net neapsilankius Palangoje, nes jo nuotraukos kaipmat apskriejo socialinius tinklus. Reakcijų būta pačių įvairiausių – dalis internautų stebėjosi, kad pamaitinti šunį restorane brangiau, nei pavalgyti pačiam, o dar kiti šį meniu net priėmė kaip pokštą.

Restoranas „Floros simfonija“

Visų pirma, dėl to, nes meniu siūlomi gardėsiai ir gėrimai iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti ne tik netinkami, bet ir pavojingi šunims – pavyzdžiui, šokoladas. Kiekvienas atsakingas gyvūno šeimininkas žino, kad šokoladas šunims yra toksiškas ir net nedidelis jo kiekis gali kelti pavojų gyvybei. Šokolade esantis teobrominas šunims yra kenksmingas: mažesnis šios medžiagos kiekis kelia apsinuodijimo (vėmimo ir viduriavimo) riziką, o didesnis gali ir pražudyti.

Tačiau restorano personalas patikina, jog meniu siūlomas šokoladas primena šokoladą tik savo išvaizda, o jo sudėtis nesiskiria nuo įprastų skanėstų šunims. Savo keturkojui gurmanui čia galima pasiūlyti jautienos, vištienos ar klasikinio skonio šokolado, už kurį reikės sumokėti 6,5 euro.

Jei šokoladas pasirodytų per brangus, palepinti savo augintinį čia galima ir pigiau – pavyzdžiui, keksiukas su šonine arba su vanile čia kainuoja 4 eurus, o pyragėlis su šonine arba su obuoliu ir bananu kainuoja 4,5 euro.

Restoranas „Floros simfonija“

Kartu su šunimi gurkšnoja alų, vyną ar net glotnutį

Vis dėlto, turbūt daugelis sutiks, jog labiausiai stebinanti meniu dalis yra gėrimai. Čia jūsų keturkojis turi išties nemažai pasirinkimų.

Pavyzdžiui – vasaros skonio glotnutis (smoothie) su triušiena už 7 eurus. Jei šį jau bandėte, čia taip pat galima paragauti ėrienos ir jautienos skonio glotnučių.

Na, o pabaigai – nuo šiol poilsiaudami Palangoje galite pasakyti, jog einate kartu su šunimi atsigerti alaus ar vyno, nes keturkojis už 5 eurus čia gali gurkšnoti vištienos arba mix (jautienos ir vištienos) skonio alų, o už 8,5 euro – 250 ml balto ar rožinio vyno.

Šunų meniu

Restorano padavėjas patikina, kad gėrimai nėra alkoholiniai – populiarius gėrimus primena tik jų išvaizda, o sudėtimi tai yra kažkas panašaus į mėsos sultinį.

Nors meniu pavadinimai žaismingi, jie gali ir suklaidinti

Būtina įspėti, kad tikras alkoholis augintiniams labai pavojingas. Apsinuodijimo simptomams pasireikšti pakanka nedidelio kiekio – apie 5 ml gryno alkoholio vienam kilogramui augintinio svorio. Stipriai apsinuodijusio šuns kvėpavimas sulėtėja, gali ištikti koma ar širdies priepuolis.

Nors meniu šunims išties intriguoja, reikėtų suprasti, kad jame esantys gardėsių ir gėrimų pavadinimai žaismingai parinkti dėl panašumo į žmonėms įprastus valgius ir gėrimus. Žmogaus valgomas šokoladas, keksiukai, pyragėliai, glotnučiai, alus ar vynas jokiu būdu gyvūnams nėra tinkami.

Tad kai susiviliosite idėja tokiame restorane atšvęsti augintinio gimtadienį ir nekasdieniškai jį palepinti, nepamirškite įspėti kitų šeimos narių, kad žmogaus ir augintinio maistas – ne tas pats, o namuose vaišinti augintinį analogiškais žmonių produktais yra pavojinga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją