Joninių orai pajūryje lepins gaivia šiluma

Birželio 23 dieną Palangoje termometrų stulpeliai kyla iki 21oC, o kritulių tikimybė artima nuliui, todėl įdienojus poilsiautojų čia akivaizdžiai daugiau nei įprastomis dienomis ir savaitgaliais. Daugelis poilsiautojų pirmiausia skuba į Basanavičiaus gatvę, kurioje nuo pramogų, suvenyrų ir maisto kainų tiesiog raibsta akys.

Penktadienis prieš Jonines Palangoje

Pakrantėje vyrauja kiek ramesnės nuotaikos. Nors Palangos tiltas kone sausakimšas, abipus jo paplūdimyje išsirinkti jaukią ir ramią vietą pasišildyti saulėkaitoje tikrai pavyks be didesnių sunkumų. Žinoma, jei tik paskubėsite, mat po pietų saulė pasirodys vis rečiau ir rečiau.

Nakvynės vietos iššluotos: nespėjusiems turbūt teks švęsti be miego

Nors paplūdimyje ant smėlio sau vietos ras kiekvienas, tą patį sunku pasakyti apie nakvynės vietas. Joninių savaitgalį dėl geriausią kainą siūlančių viešbučių tenka palenktyniauti, o šventinės dienos išvakarėse daugybė populiarių kurorto viešbučių įspėja, kad likęs vos vienas kitas laisvas kambarys.
Penktadienis prieš Jonines Palangoje

Dar trečiadienį buvo skelbiama, kad daugybės viešbučių užimtumas perkopė 95 proc. ribą, tad tiems, kurie nuspręs sutikti Jonines pajūryje paskutinę minutę, teks rinktis likučius – jei tik tokių bus.

Peržvelgus pasiūlymus booking.com platformoje matyti, jog artimiausiomis dienomis Palangoje netoli centro esančių trijų žvaigždučių viešbutyje už nakvynę dviviečiame kambaryje teks sumokėti apie 100 eurų, o keturių žvaigždučių viešbutyje – apie 150 eurų.

Tiesa, toliau nuo centro galima rasti ir namelių, kurie žada mažiau patogumų, tačiau draugiškesnę kainą – pavyzdžiui, galima rasti vietų, kur nakvynė dviem suaugusiems kainuoja 38 eurus.

Palanga laukia Joninių

Vis dėlto, tokie pasiūlymai išgraibstomi greičiausiai – daugybėje jų skelbiama, kad liko vos viena vieta. Sprendžiant iš likusių laisvų vietų, galima numanyti, kad savaitgalį Palanga bus sausakimša. Renkantis iš likusių variantų ir neradus pigesnių, galima rasti ir prabangesnių, o vos už vieną šventinio savaitgalio naktį pakloti kone 500 eurų. Taigi, delsiantiems, tačiau nenorintiems likti be lovos, spontaniškas noras pasimėgauti savaitgaliu prie jūros gali būti nejuokingai brangus.

Penktadienis prieš Jonines Palangoje

Joninių renginiuose pajūryje – nostalgiški pučiamieji ir energingi liaudiški šokiai

Trumpiausią metų naktį nepamiršti, apie ką ji iš tikrųjų yra, pajūryje kviečia įvairūs renginiai. Palangoje, Birutės parko rotondoje 18:30 prasidės renginys, kuriame skambės orkestro atliekami kūriniai. Čia netrūks nostalgiškų valsų ir fokstrotų, nukeliančių į praėjusį šimtmetį. Jų poilsiautojai kviečiami klausytis prisijungiant prie bendro pikniko.

Renginyje Joninių tradicijas primins etnologė ir tradicijų žinovė Gražina Kadžytė, o renginį ves režisierė Aušra Latonienė.
Birutės parkas Palangoje

Šventojoje Joninių metu Jūros g. 1 15–21 val. veiks Joninių pieva, o 23 val. – misterija „Gamtos stichijos”, kuri vyks prie Šventosios upės žiočių.

Joninių šventė Klaipėdoje tradiciškai kvies įsilipti į Jono kalnelį. Birželio 23-iosios vakarą Joninių šventė Klaipėdoje vėl vyks Jono kalnelyje. Poilsiautojus čia džiugins liaudiški šokiai ir folkloro ansamblių atliekami kūriniai.

Vakarėjant scenoje pasirodys grupė „Baltos varnos“, o trumpiausios nakties sutemas pasitiks energingi svečiai iš Estijos – „Trad.Attack!“, kurių muzikoje susipins ir šokti pakvies tradicinių estų liaudies dainų, folkloro ir šiuolaikinės muzikos ritmai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)