Šeštadienio rytas pajūryje išaušo šiltas ir mažai vėjuotas. Jūros vanduo įšilo iki 19 laipsnių, virš gelbėtojų postų plazdėjo geltonos vėliavos, nedraudžiančios maudytis. Į Palangą atvažiavę poilsiautojai plūstelėjo į pliažus.

Palangoje – poilsiautojų rekordas

Pliažuose dirbančių gelbėtojų teigimu, tiek daug poilsiautojų Palangoje šią vasarą dar nėra buvę. Poste ties S. Dariaus ir S. Girėno gatve dirbantis gelbėtojas Juras sakė, kad važiuojant į postą nuo centrinės gelbėjimo stoties net aštuonis kartus teko sustoti ir prašyti, kad poilsiautojai patrauktų savo daiktus. „Šią vasarą tik vieną kartą teko prašyti trauktis dviejų poilsiautojų. O šiandien stabčioti teko net aštuonis kartus. Tiek žmonių Palangoje šią vasarą dar nėra buvę. Tai, manau, sezono rekordas“, – sakė gelbėtojas.

Sunku pasakyti, ką į pajūrį atvažiavę poilsiautojai veikė penktadienio vakarą, tačiau vos tik atėję prie jūros vienas kitas stotojo į eilę paplūdimio kavinėse ir pirko alų bei vyną. Tačiau dauguma ištroškusiųjų kuo atsigaivinti atsinešė patys. Šnypštė atidaromos skardinės, pokšėjo atkemšami buteliai.

Palangoje – poilsiautojų rekordas

Ankstesniais metais piktnaudžiaujančiuosius svaigalais drausmindavo gelbėtojai. Tačiau šiemet situacija pasikeitė. Pasak Palangos skęstančių gelbėjimo tarnybos vadovo Jono Pirožniko, gelbėtojai susikoncentravo į tiesioginį darbą. „Mūsų užduotis – gelbėti skęstančiuosius. Užtikrinti viešąją tvarką turėtų kitos tarnybos. Ne mūsų darbas vaikyti šunis ar gaudyti čeburėkų pardavėjus.

Be to, drausmindami poilsiautojus mes susidurdavome su priešiškais veiksmais ir net agresija. Mes neturime teisės drausti poilsiautojams ką nors daryti krante. Juolab kad nesame nei pareigūnai, nei policijos rėmėjai. Kol buvau policijos rėmėju, tol galėjau kažkuo talkinti pareigūnams, net ir pats turėdavau teisę sudrausminti. Šiemet netekau šio statuso. Kita kalba, kai veiksmas vyksta vandenyje. Tuomet veikia kitos instrukcijos. Jei maudosi ir neatsakingai vandenyje elgiasi neblaivus asmuo, tai mūsų kiti įgaliojimai ir tokį asmenį mes turime teisę drausminti“, – Delfi sakė J. Pirožnikas.

Palangoje – poilsiautojų rekordas

Kažkiek po vidurdienio Palangos pliaže ėmė patruliuoti policijos pareigūnės. Vos pamatę uniformas iki tol laisvai tarp poilsiautojų nardę ir garsiai savo prekes siūlė čeburėkų pardavėjai spruko į kopas. Savo gėrimus slėpė ir narsiausi svaigalų vartotojai. Pareigūnės perspėjo kelis šunų savininkus ir paprašė jų palikti pliažą, patikrino ledus parduodančio jaunuolio bei rūkytas žuvis iš valties pardavinėjančio verslininko dokumentus. Tačiau patruliui nutolus paplūdimio ritmas vėl grįždavo į vėžes – bėgiojo čeburėkų ir gruzdintos duonos išnešiotojai, svaiginosi labiausiai ištroškusieji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)