Dėl Administracinių teisės pažeidimų kodekso pakeitimų į Seimo narius kreipėsi Palangos gelbėtojų tarnybos vadovas Jonas Pirožnikas, siūlydamas nustatyti mažiausią 100 eurų baudą už pirmą kartą poilsiautojų padarytus pažeidimus, rašo „Lietuvos žinios“.

Tuo metu už pakartotinį pažeidimą gelbėtojų vadovas siūlo skirti 300 eurų baudą. Dabar pažeidėjams dažniausiai skiriama pusė minimalios baudos - 3 eurai.

Anot J.Pirožniko, šią vasarą jau nubausti 48 paplūdimių lankytojai, tačiau skirtos minimalios baudos jų nedrausmina. Siekiama, kad nauja tvarka įsigaliotų nuo kitų metų vasaros sezono.

Tokią iniciatyvą palaiko ir kitų savivaldybių gelbėtojai, kai kurie Seimo nariai, dėl būtinybės griežtinti savivaldybės nustatomas taisykles pasisako ir Klaipėdos savivaldybės atstovai.

Šiuo metu 3 eurų bauda Palangos paplūdimyje gali būti skiriama už rūkymą neleistinoje vietoje. Už savivaldybės nustatytų saugaus elgesio vandenyje taisyklių pažeidimus skiriamos didesnės, nuo 14 iki 57 eurų baudos. Baudos taip pat skiriamos už šunų vedžiojimą paplūdimiuose vasaros sezono metu, už pasirodymą čia neblaiviam.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (315)