Oras sėkmingas visiems, bet Jonams ir Janinoms pasisekė labiau

Vakarėjant, didelis būrys poilsiautojų susirinko Birutės parko rotondoje, kur nostalgiškas praėjusio šimtmečio melodijas groja pučiamųjų orkestras. Tačiau daugiausia poilsiautojų, kaip ir visuomet, pritraukia Basanavičiaus gatvė, kurioje kiekvieną žingsnį lydi muzika – čia groja gatvės muzikantai, savo pasirodymais džiugina šokėjai ir muzikantai.
Vakaro linksmybės Palangoje prieš pat Joninių naktį

Basanavičiaus gatvė neįsivaizduojama be tokių legendų kaip Mia, Monika Katunskytė ir kiti atlikėjai, kurių dainos poilsiautojams puikiai žinomos, tad dainuojamos kartu. Šį vakarą čia sunku rasti kavinę, kurioje nevyktų gyvo garso atlikėjų pasirodymai.
Ne paslaptis, kad daugiausiai poilsiautojų dėmesio sulaukia Monika Katunskytė – ties kavine, kurioje ji pasirodo, Basanavičiaus gatvė sunkiai praeinama, mat smalsuoliai tiesiog užgulę įėjimą, o senjorų poros apsikabina šokiams.
Vakaro linksmybės Palangoje prieš pat Joninių naktį

Šį vakarą Jonams ir Janinoms išties pasisekė – Basanavičiaus gatvėje galima rasti vietų, kuriose jie yra vaišinami gira.
Joninių metu visuomet gausu renginių po atviru dangumi, tad vienas iš aktualiausių rūpesčių planuojantiems juose sudalyvauti – kad tik nepradėtų pliaupti lietus. Laimei, šiemet Jonines galime švęsti nesibaimindami kritulių – trumpo lietaus tikimybė numatoma tik pietvakariniuose rajonuose, kuriuose gali nugriaudėti ir perkūnija.
Palanga penktadienį prieš Jonines

Tačiau keli lietaus lašai švenčių tikrai nesugadins, kai visoje Lietuvoje tvyro vasariška šiluma. Penktadienį temperatūra įdienojus pakilo iki 23-28 laipsnių šilumos, tačiau pajūryje temperatūra kiek mažesnė dėl dar neįšilusios Baltijos – čia ji siekia 19-21 laipsnį šilumos.

Pasirinkimai, kaip švęsti, spalvingi: rokas, šlapi marškinėliai ir žirgai

Palangoje poilsiautojams netrūksta įvairaus skonio renginių ir pasirinkimų, kaip sutikti Jonines. Norinčius trumpiausią metų naktį pasitikti tradiciškai, nuo 18:30 kvietė ateiti Birutės parko rotonda.

Joje šiemet iškilmingai skamba orkestro atliekami praėjusio šimtmečio kūriniai, kviečiantys sušokti nostalgišką valsą ar fokstrotą. Etnologė ir tradicijų žinovė Gražina Kadžytė renginio dalyvius supažindino su Joninių tradicijomis.
Vakaro linksmybės Palangoje prieš pat Joninių naktį

Vakarėjant, tęsti šventines pramogas Palangoje kviečia ir kitos vietos. Štai, nuo 22 val. į naktinį Joninių šou poilsiautojus kviečia pramogų centras „Titanikas“, kurio programa išties intriguoja – be paparčio žiedo paieškų, čia vyks ir „Miss Titanikas“ rinkimai, naktinis aukcionas ir šlapių marškinėlių šou.
Moderniai atšvęsti Jonines kviečia „MeatUp Grilio namas“, kuriame grupė „Noisy Party“ atliks legendinių roko grupių dainas, tarp kurių – „AC/DC“, „ZZ-TOP“, „Led Zeppelin“, „Depeche Mode“ ir kitos visiems pažįstamos grupės.
Vakaro linksmybės Palangoje prieš pat Joninių naktį

Tuo metu „Atostogų parkas“ kviečia pasitikti trumpiausią metų naktį klausantis gyvos muzikos po atviru dangumi ir stebint arklių pasirodymus. Vakaro programos pradžia – 21 val., kurią vidurnaktį vainikuos Joninių laužas, o į linksmybes geriau atvykti išsimiegojus – žadama, kad čia jos truks iki pat 4 val. ryto.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)