Pirmasis Lietuvoje gėlių festivalis Pakruojo dvare tęsis iki spalio pradžios. „Vasarvidžio nakties sapnu“ pavadinta šventė lankytojus kviečia akimis ir kameromis užfiksuoti margus gėlių kilimus, skirtingas gėlių kompozicijas ir skulptūras.

Kaip portalui DELFI pasakojo projekto vadovas, praėjęs paskutinis birželio savaitgalis buvo itin aktyvus.

„Savaitgalį sulaukėme kelių tūkstančių žmonių: šeštadienį apsilankė daugiau nei 2 tūkst., sekmadienį daugiau nei tūkstantis“, – skaičiavo pašnekovas.

Projekto vadovas pastebėjo, kad nors didžioji dalis festivalio svečių – iš Lietuvos, dalis atvyksta ir iš Latvijos, kadangi visai netoli nuo dvaro yra jau pasienis.

Nors gėlių žiedais nusėtas parkas atidarytas visomis savaitės dienomis, vis dėlto daugiausiai svečių tikimasi sulaukti savaitgaliais: penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį Pakruojo dvare vyksta „Vasarvidžio nakties sapno“ programa su vaidinimais.

Gėlių kilimams, skulptūroms ir kompozicijoms naudojamos neskintos, o sodintos gėlės. Festivalio projekto vadovas skaičiuoja, kad iš viso festivalyje pražydę nuo pusės iki vieno milijono žiedų.

Prie festivalio prisidėjo ir Lietuvos menininkai. Kompozicijas ir skulptūras iš gėlių kūrė tokie menininkai kaip Martynas Gauba, Donatas Mockus, floristai Jolita ir Mindaugas Šimelionjiai.

„Pastebime, kad atvyksta savaitgaliais ne tik pavieniai gyventojai, bet ir įmonių kolektyvai ar didesnės grupės“, – dalijosi J. Piliponis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)