Susitikimas nustebino

„Vaikščiojome pajūriu prie Monciškių. Žiūrim, kažkoks gyvūnėlis išlipo iš jūros ir neskubėdamas nuėjo į kopas. Mes galvojam, kas čia? Pasirodė, lyg bebras. Vaikai nubėgo pažiūrėti ir pamatė gyvūną vaikštinėjant kopose. Tada bebras neskubėdamas takeliu tarp kopų vėl nuėjo į jūrą.

Ėjome pajūriu link Šventosios, o bebras ramiai sau plaukė. Dar atsitraukėme į šoną, galvojom, gal jis nori išlipti. Bebras išlipo, apsidairė, ne jo dar vieta, tada grįžo atgal. Jis plaukė pagal krantą, tikimės, kad gal nuplaukė iki Šventosios upės“, – pasakoja bebrą užfiksavusi Asta.

Jos užfiksuotuose vaizdo įrašuose matyti, kaip bebras leidžiasi siauru takeliu nuo kopos ir neskubėdamas pėdina link jūros, o vėliau maudosi joje.

Iš pradžių šeima dėl bebro sunerimo, manė, galbūt šiam reikia pagalbos, tačiau radusi informacijos internete, kad kartais šie gyvūnai atklysta prie jūros, nurimo.

„Buvo labai netikėta – bebras jūroje. Ir dar toks didelis“, – smagių emocijų neslėpė Asta.

Matomas ne pirmą kartą

Bebras Lietuvos pajūryje pastebimas ne pirmą kartą. Ypač dažnai gyventojai jį mato saulei leidžiantis. Šį kartą jis taip pat buvo pastebėtas prieš pat saulėlydį, apie 9 valandą vakaro. Internautai ne kartą juokavo, kad ir bebrams vasarą norisi atostogų prie jūros, ir spėjo, kad šie gyvūnai turėtų būti tikrų tikriausi romantikai, jei pasimaudyti ateina būtent per saulėlydį.

Gamtininkai sako, kad Baltijos jūros vanduo nėra labai sūrus, todėl net ir gėlų vandenų gyvūnams jis pakenkti neturėtų, taigi bebro, jei šis atrodo sveikas ir guvus, gelbėti niekaip nereikia, o geriausia – tiesiog palikti džiaugtis jūra. Vandens gyvūnai puikiai jaučia vandenį ir žino, kur jų namai.

Ir jums pavyko pamatyti bebrą Lietuvos pajūryje? Pasidalinkite nuotraukomis, vaizdo įrašais ir savo istorija grynas@grynas.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją