Buvo būtina

Palangos meras Šarūnas Vaitkus projekto pateikimą įvardijo kaip būtinybę. Anot jo, visos infrastruktūros priežiūra kainuoja, kainos auga, o vadinamasis „pagalvės mokestis“ ilgą laiką išliko tos pat. Be to, anot mero, šiuo mokesčiu patys poilsiautojai prisideda prie jiems teikiamų paslaugų gerinimo.

„Dėl vietinės rinkliavos už naudojimąsi Palangos miesto viešąja turizmo ir poilsio infrastruktūra“ pakeitimo pataisą taryboje teikusi Aušra Dangėlaitienė patikino, kad apie tai pirma kalbėtasi su viešbučių ir restoranų asociacijos nariais bei vadovais, kurie neprieštaravo.

Palanga laukia Joninių

Opozicijos narės nuomonė sprendimui įtakos neturėjo

Opozicijos atstovė Svetlana Tučkė siūlė neskubėti. „Iš esmės nuomos veikla užsiima ne tik viešbučių ir restoranų asociacija, bet ir kiti fiziniai asmenys. Ar buvo inicijuotos diskusijos su šiais asmeninis? Jiems reiks raudonuoti, aiškinti, kad labai didele skuba įvedamas dvigubas mokestis“, – abejojo mokesčio įvedimo reikalingumu dar šią vasarą S. Tučkė.

A. Dangėlaitienė patikino, kad šis mokestis Palangos gyventojams pokyčių neatneš, mat rinkliavą moka miesto svečiai, poilsiautojai, o ne paslaugų teikėjai.

Ir nors dar keli Palangos tarybos nariai žėrė kritiką dėl naujos tvarkos, balsavimo metu kone vienbalsiai pritarta, kad nuo liepos 10-tos mokestis bus įvestas. Balsuojant prieštaraujančių nebuvo. Susilaikė keturi tarybos nariai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)