Prakaitą braukiantys pašnekovai DELFI pasakojo esantys pasiryžę pasikankinti – juk tokie malonūs orai džiugina retai. Tačiau pajūrį dviračiais pasiekti nusprendę turistai kritikos negailėjo mašinų savininkams – jie esą ir kamščius sukelia, ir dviratininkus dusina bei teršia pajūrio zoną.

„Nesuvokiu, koks sveiko proto žmogus nori dešimt kartų permokėti už kelionę prie jūros“, - stebėjosi Ilona. Moteris su dviem paaugliais vaikais į paplūdimį traukė dviračiais – jiems persikėlimas į abi puses kainavo mažiau nei tris eurus - po 0.8 euro. Tuo metu už kelionę mašina tektų sumokėti 11.05 euro.

Tačiau tokia suma Pavelui iš Ukmergės juokinga.

„Atvykau iš toliau, kaitinant tokiai saulei nei už ką manęs ant dviračio nepasodintumėte“, - nusijuokė pašnekovas, Smiltynėje ir Palangoje ketinantis praleisti dvi savaites.

Tiesa, ne visi ilgoje eilėje įkalinti žmonės teigė galintys ilsėtis tiek ilgai. Pėsčiomis atkeliavusi Diana sako susitarusi su darbdaviu, kad šis ją išleistų anksčiau.

„Dirbu srityje, kurioje darbus galima planuotis iš anksto. Sutarėme, kad į ofisą ateisiu anksčiau, tačiau ir daug anksčiau leis išbėgti“, - liberalų darbdavį gyrė moteris, tačiau taip pat piktinosi ilga mašinų eile prie kelto.

„Žmonės atkeliauja su mažais vaikais, kenčia karštį, o dar ir turi kvėpuoti išmetamosiomis mašinų dujomis. Negi negali jie pasistatyti mašinos kur tolėliau Klaipėdoje ir paėjėti? Po to visi ir piktinasi, kad mūsų pajūris apšnerkštas, visur vien šiukšlės“, - sakė Diana.

Optimizmo nestigo dviračiais į Smiltynę susiruošę Tomas ir Dmitrijus.

„Nerūpi mums tie kamščiai. Baisu, kad dviračius pavogs, tačiau tikimės, kad gražių merginų vaizdai atpirks kelionę“, - juokavo gražiai įdegusia oda galintys pasigirti vaikinai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)