Vėlų ketvirtadienio vakarą daugybė klaipėdiečių susirinko Jono kalnelyje. Nors niekur oficialiai neskelbta, žmonės tikėjosi, kad ir šiais metais generalinė šokančių fontanų repeticija įvyks pirmosios Jūros šventės dienos vakarą. Ir neapsiriko. Pirmieji išvydo tai, ką penktadienio, šeštadienio ir sekmadienio vėlyvais vakarais (22.30, 23.15, 00.00, 0.45 val.) stengsis pamatyti tūkstančiai Jūros šventės dalyvių.

Generalinė repeticija pavyko. Nedideli techniniai nesklandumai nesutrukdė susidaryti įspūdžio, kad tai bus išskirtinis renginys. Priešingai, parodė organizatoriams, kokių smulkmenų trūksta, kad iki pirmojo oficialaus pasirodymo viskas būtų tiesiog sustyguota. Geriausiu įvertinimu tapo viską atidžiai stebėjusių žmonių reakcija. Po 20 minučių trukusio vandens ir šviesos šou Jono kalnelyje pasigirdo garsūs klaipėdiečių aplodismentai.

„Jūros šventei tai tikrai suteiks ypatingą žavesį“, – neabejojo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Išskirtinį ir unikalų šokančių fontanų šou „Vandens miestas“, kartu su miestu, visiems Jūros šventės dalyviams dovanoja 120 metų jubiliejų švenčianti bendrovė „Klaipėdos vanduo“. Tai dovana ir 770 metų gimtadienį švenčiančiai Klaipėdai. Specialiai šiam renginiui kurta muzika, vaizdo piešiniai kuria išskirtinį vandens ir žmogaus ryšį.

„Vanduo tai judantis veidrodis, turintis ritmą, greitį ir garsą. Jo skirtingos formos kuria emociją, o jose galime išvysti ir žmogaus atspindį. Vanduo – tai tu. „Būk kaip vanduo“ – būk atviras, laisvas, kovojantis, banguojantis ir mylintis kaip vanduo. Ateik ir pajusk poetinį ryšį tarp vandens ir savęs!“, – visus Jūros šventės dalyvius išvysti šou kviečia „Klaipėdos vanduo“. Jono kalnelyje puikuojasi ir įspūdinga pastolinė konstrukcija su užrašu „Klaipėda 770“. Jai panaudota 51 tona pastolių. Ilgis siekia 40 metrų, aukštis – 10 metrų.