Kaip rašo „Meteo“, šiuo metu per Vilniaus, Kauno ir Alytaus apskritis slenka intensyviausi liūčių ir perkūnijų židiniai. Trakų Vokėje, netoli Vilniaus, fiksuotas škvalas iki 19 m/s. Trakų rajone iškrito stambi kruša. Per artimiausias valandas intensyvios liūtys su perkūnijomis judės šiaurės vakarų kryptimi ir plis į daugelį šalies vietovių.

Jonavos ir Ukmergės rajonų paribyje keliaujantys automobiliais šiandien pasijuto išties nejaukiai, kai iš dangaus pasipylė dideli ledo gabalėliai. „Orų entuziastų“ grupėje vaizdo įrašais pasidalinę vairuotojai juos prilygino pusės kiaušinio dydžiui, o pats ledukų atakos įkarštis fiksuotas apie 10 val. 45 min.

Liūtis Ukmergės rajone, Vepriuose

Vairuotojai skundžiasi, kad kruša pridarė jiems nuostolių, sudaužė automobilių veidrodėlius, apgadino kapotus ir paliko juose duobutes.

Taip pat gyventojai praneša, kad dėl krušos liko kiauri stogai, sudaužyti lietvamzdžiai ir langai, nukentėjo derlius soduose.

Ukmergės rajone, Vepriuose užfiksuoti įspūdingo dydžio ledo gabalėliai – žvelgiant į nuotraukas, kuriose juos galima palyginti su žmogaus delnu, rodos, tai jau ne pusės, o pilno kiaušinio dydžio ledo gabalai.

Piktos gamtos išdaigos pridarė žalos ir keliautojams. Pirmadienį Žagarėje „Camino Lituano“ kelią pradėjusi eiti keliautoja buvo prispausta nuvirtusio medžio.

Nors medikų pagalbos neprireikė, sulūžo keliautojos akiniai, patirti kelių sužalojimai, sugadintas vieno iš keliautojų laikrodis.

Ne tik liūtys ir vėjai, bet ir tropinis karštis kamavo Lietuvos gyventojus, tačiau hidrometeorologai tikina, jog tam atėjo pabaiga.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, antradienio naktį šilta oro masė galutinai paliks mūsų šalį. Paryčiais temperatūra pažemės iki 11–16 laipsnių. Debesų bus gana daug, iš jų visoje šalyje palis, vietomis vis dar gali lyti smarkiai. Pietvakarių krypties vėjas išliks stiprus, gūsiai daugelyje rajonų sieks 15–20 m/s, o pajūryje įsismarkaus iki 23 m/s.
Kaišiadorių raj. audros padariniai. Nuotrauka iš Orų entuziastų puslapio

Antradienio dieną orus lems energingas ciklonas. Išliks vėjuota, pietvakarių vėjo gūsiai daugelyje rajonų sieks 15–20 m/s, pajūryje pirmoje dienos pusėje galimi ir stipresni užpūtimai. Vyraus debesuotas su pragiedruliais dangus, o trumpi lietūs iki vakaro praslinks per daugelį šalies rajonų. Gausesni jie bus vakarinėje pusėje. Diena numatoma gana vėsi, temperatūra įdienojus pakils tik iki 15–20 laipsnių.
Kaišiadorių raj. audros padariniai. Nuotrauka iš Orų entuziastų puslapio

Trečiadienio naktį atmosferos slėgis augs, debesys sklaidysis ir trumpai palis jau tik vietomis, didesnė tikimybė pajūryje. Vėjas pamažu rims, pavojingų gūsių jau nenumatoma. Temperatūra pažemės iki 8–13, pajūryje 14–16 laipsnių šilumos. Dienos metu debesuotumas vėl didės, trumpai palis didesnėje šalies dalyje. Kai kur gali pasigirsti perkūnija. Pūs apysmarkis pietų, pietvakarių vėjas. Aukščiausia temperatūra bus tarp 18–23 laipsnių šilumos.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją